FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 9. prosinca 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 9. prosinca 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

ISTANBUL - Turski seljak koji je pobjegao s mladom prijateljevom ženom suparniku je za uzvrat, odnosno odštetu, ponudio svoju suprugu, inače majku troje djece, objavile su lokalne novine. Radnik na farmi Cengiz Esme novinarima se požalio kako je Gulhan, njegova 18-godišnja gospođa, nestala prije mjesec dana, nakon što je iz sela otišla u shopping u grad Tarsus na jugu Turske. Napušteni 36-godišnjak kaže da ga je sljedeći dan telefonom nazvao prijatelj iz sela Mehmet Yaksi i rekao mu: "Pobjegao sam s tvojom ženom. Ti uzmi moju", izvijestio je dnevnik Radikal. Esme kaže kako ne želi da mu se odbjegla Gulhan vrati te da ju je spreman zaboraviti i negdje drugdje započeti novi život. Yaksijeva žena nije željela komentirati situaciju ni suprugovu ponudu.

VARŠAVA - Američki Židov, vlasnik rodne kuće pape Ivana Pavla II. u Wadowicama prodaje ju za milijun dolara, piše u četvrtak dnevni list Gazeta Wyborcza. List piše da je krakowska nadbiskupija zainteresirana za kupnju te kuće u kojoj je Karol Wojtyla rođen 18. svibnja 1920. godine i u kojoj je živio prvih 18 godina života prije preseljenja u Krakow. Također, i poljski Židovi namjeravaju sakupiti novac i kupiti kuću, a zatim ju pokloniti gradu Wadowicama. "To bi bila lijepa gesta s naše strane kao zahvala tom poborniku pomirenja katolika i Židova", rekao je idejni začetnik, predsjednik židovske zajednice Krakowa Tadeusz Jakubowicz. Glasnogovornik grada Wadowica Stanislaw Kotarba je rekao da se "sve strane slažu u pogledu potrebe zadržavanja muzeja Ivana Pavla II. u rodnoj kući". Kuća muzej je otvorena 1984. i prima oko 5.000 posjetitelja dnevno.

LOS ANGELES - Policija u Los Angelesu traži pljačkaša banaka kojeg je nazvala "dugouhi lopov", nekoliko dana nakon što je uhitila jednog drugog provalnika - "nosonju". Od kraja listopada "dugouhi" je provalio u četiri banke u rezidencijalnim predgrađima Huntingtona Beacha i Laguna Beacha na jugoistoku LA-a, prema podacima policije. "Svaki je blagajnik rekao da je provalnik imao jako velike uši", rekao je jedan policijski dužnosnik, dok su se neki drugi pitali nisu li one lažne. Tjeralica za "dugouhim" je izdana tjedan dana nakon nakon što je blizu Los Angelesa uhićen provalnik koji je od lipnja opljačkao dvadesetak banaka u južnoj Kaliforniji. FBI ga je nazvao "nosonja", jer mu se "kljuka" isticala na svim video snimkama opljačkanih banaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙