FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 29. studenog 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 29. studenog 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

FRANKFURT - Oni koji zimuju u Finskoj ni po koju cijenu ne bi smijeli propustiti saunu, osobito nakon skijanja ili prije odlaska na počinak, kaže Ritva Mueller iz finskog turističkog ureda u njemačkom Frankfurtu. Sauna "grije, čisti, opušta i spriječava upalu mišića", rekla je Mueller ističući da brojni Finci odlaze u saunu nakon skoro svakog spusta. Zlatko pravilo je dobro se rashladiti nakon svakog odlaska u saunu kao i vratiti se u nju kada vam postane hladno. "Morate prevladati strah od toga", kaže ta stručnjakinja za saune, "no nagrada je strašno dobar osjećaj".

LJUBLJANA - Nekadašnji slovenski premijer i ministar vanjskih poslova Lojze Peterle dao je ostavku na mjesto predsjednika Pčelarskog saveza koju je zauzimao punih deset godina, i to ne kao profesionalni političar nego kao oduševljeni pčelar-amater. Peterle, koji je od prošle godine zastupnik u Europskom parlamentu, ali je aktivan i u domaćoj politici, izjavio je da više nema toliko vremena za obavljanje zahtjevne neprofesionalne funkcije prvog čovjeka pčelarske organizacije, ali će biti i dalje na usluzi pčelarskom cehu.

MARBURG - Djecu koja mucaju roditelji ne bi trebali stalno ispravljati ili upozoravati jer bi to moglo dodatno pogoršati njihovo mucanje, kaže Njemačko društvo za psihijatriju, psihosomatiku i psihoterapiju djece i mladeži. Društvo koje ima sjedište u Marburgu kaže da problem u govoru često nije mucanje već da je samo riječ o ograničenjima u razvoju koja ometaju tečan govor. Takvi se problemi privremeno pojavljuju kod mnoge djece vrtićke dobi. Umjesto da ispravljaju svoju djecu, roditelji moraju biti sigurni da sami govore jasno i ne prebrzo. Djeca taj problem mogu privremeno prevladati uz pomoć intenzivnog razgovora u opuštenom ozračju, napominje Društvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙