FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 27. studenog 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 27. studenog 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

MOSTAR - Prvi spomenik na svijetu nekadašnoj planetarnoj filmskoj zvijezdi borilačkih vještina Bruce Leeju otkriven je u subotu u mostarskom parku Zrinjevac na poticaj udruge građana Urbani pokret Mostara. Brončani je spomenik izrađen u prirodnoj veličini Bruce Leeja (168 cm), a izliven je u zagrebačkoj ljevaonici Ujević. Ispod spomenika Bruce Leeja, u njegovom prepoznatljivom borilačkom stavu, stoji natpis: "Tvoj Mostar". Jedan od glavnih inicijatora podizanja ovog spomenika, mostarski književnik Veselin Gatalo kazao je kako je "ovo spomenik univerzalnoj pravdi za koju se borio Bruce Lee".

TIRANA - Albancima je dosadila neučinkovitost njihove policije kad je u pitanju sprječavanje krađa i otmica automobila pa su odlučili stvar uzeti u svoje ruke. Kada su početkom studenog sa parkirališta u Tirani kriminalci pod prijetnjom oružjem oteli novi mercedes, vlasnik parkirališta nazvao je svoje prijatelje. Oni su odmah organizirali promatračku mrežu i nakon što su uočili ukradeno vozilo, postavili su cestovnu blokadu. Kad su kradljivci vidjeli da je cesta blokirana, napustili su vozilo i pobjegli, piše Gazeta Shqiptare. Mercedes je tako učinkovitom akcijom vraćen na parkiralište prije nego što je pravi vlasnik došao po svoj automobil. U priču o otmici je povjerovao tek kad su mu pokazali oštećen radio koji su otimači pokušali izvaditi.

MADRID - Španjolska policija u subotu je privela tri putnika u zračnoj luci Malage zato što su se tijekom leta šalili da jedan od njih ima bombu. Jedan od članova posade Sterling Airlinesa na letu iz Stockholma do Malage čuo je jednog od putnika kako govori da njegov prijatelj ima bombu. Kapetan zrakoplova odlučio je nastaviti let do Malage, gdje je policija privela trojicu putnika zbog neslane šale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙