FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV:Svijet uz kavu

ZAGREB, 7. prosinca 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 7. prosinca 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BELFAST - Akademik iz Sjeverne Irske pisat će prvu službenu povijest britanske obavještajne službe MI6 te će uz dopuštenje agencije moći kopati po tajnim spisima kako bi rasvijetlio neke od njenih tajni. Najnovijim potezom kojemu je cilj službu predstaviti pristupačnijom Tajna obavještajna služba (Secret Intelligence Service - SIS), što je službeno ime agencije, izabrala je Keitha Jefferyja, profesora britanske povijesti Queen's Universitya u Belfastu, da napiše knjigu i dala mu na uvid svoj arhiv. "Osjećam se poput djeteta u slastičarnici", rekao je Jeffery dodajući kako vjeruje da je prvi čovjek koji ne radi za agenciju, a kojemu je dopušten pristup arhivu. Jeffery je rekao da mu je dopušteno vidjeti sve tajne spise relevantne za knjigu koja će pokriti razdoblje od osnivanja službe 1909. godine do početaka hladnog rata 1949. godine.

BANGKOK - Najveći akvarij u jugoistočnoj Aziji, Siam Ocean World, bit će otvoren u petak a tijekom prve godine rada očekuje se 1,55 milijuna posjetitelja, rekli su operatori ovog akvarija iz Oceanis Australia Group. Na oko 10.000 četvornih metara u sklopu novootvorenog trgovinskog centra Siam Paragon u Bangoku bit će izloženo oko 30.000 morskih životinja i biljaka, odnosno više od 400 vrsta. U opremanje i uređenje akvarija uloženo je 1,2 milijarde batha (29 milijuna američkih dolara).

DETROIT - Američki reper Eminem je tijekom razgovora za radio postaju u Detroitu rekao da će ponovno oženiti svoju bivšu suprugu Kimberly Mathers. Oni su se vjenčali 1999. godine, a razvod je sudski dovršen 2001. godine. "Pomirili smo se i vjerojatno ćemo se ponovno vjenčati", rekao je Eminem za postaju WKQI iz Detroita. Par iz tog braka ima kćer oko čijeg se skrbništva vodio sudski spor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙