FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Nadbiskup Hočevar pozitivno ocijenio ozračje za proslavu Božića

SUBOTICA, 22. prosinca 2005. (Hina) - Nadbiskup beogradski ipredsjednik Međunarodne biskupske konferencije Svetih Ćirila iMetodija Stanislav Hočevar pozitivno je u četvrtak ocijenio ozračje uSrbiji za proslavu katoličkog Božića, ali je istodobno pozvao vjernikeda Katoličkoj crkvi prijave slučajeve kršenja toga prava.
SUBOTICA, 22. prosinca 2005. (Hina) - Nadbiskup beogradski i predsjednik Međunarodne biskupske konferencije Svetih Ćirila i Metodija Stanislav Hočevar pozitivno je u četvrtak ocijenio ozračje u Srbiji za proslavu katoličkog Božića, ali je istodobno pozvao vjernike da Katoličkoj crkvi prijave slučajeve kršenja toga prava.

"Svi vjernici, bilo da su u školi ili na radnom mjestu, imaju pravo na slobodan dan za proslavu božićnog blagdana", naglasio je Hočevar u izjavi za Uredništvo na hrvatskom Radio Subotice, i dodao da bi se oni kojima je to onemogućeno trebali javiti svojemu biskupu ili Biskupskoj konferenciji.

"Koliko ćemo u ovo vrijeme tranzicije biti jaki i odlučni toliko ćemo pridonijeti da Katolička crkva ovdje može dostojno svjedočiti i slaviti svoje blagdane. Način svjedočenja je i da uzmemo slobodan dan i duhovno se okrijepimo", napomenuo je nadbiskup beogradski.

On je rekao da je proteklih godina bilo slučajeva da katolički vjernici nisu mogli slaviti ovaj blagdan zbog obveza na poslu ili u školi, ali i da još uvijek postoji strah da se to pravo zatraži.

Nadbiskup Hočevar je također istaknuo da sve više njih u Srbiji Katoličku crkvu vidi kao "motor dijaloga i most između Istoka i Zapada".

Ističući kako svim katolicima želi sretan i blagoslovljen Božić, nadbiskup Hočevar je taj blagdan čestitao i vjernicima istočnog obreda porukom "Mir Božji, Hristos se rodi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙