FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljajić: Karadžić i Mladić neće biti uhićeni 2005.

BANJA LUKA, 19. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Nacionalnog savjetaSrbije i Crne Gore (SCG) za suradnju s Haškim sudom Rasim Ljajićizjavio je za banjalučke Nezavisne novine od ponedjeljka danajtraženiji haški bjegunci Ratko Mladić i Radovan Karadžić neće bitiuhićeni do konca godine.
BANJA LUKA, 19. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Nacionalnog savjeta Srbije i Crne Gore (SCG) za suradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić izjavio je za banjalučke Nezavisne novine od ponedjeljka da najtraženiji haški bjegunci Ratko Mladić i Radovan Karadžić neće biti uhićeni do konca godine.

"Ne očekujem da će Mladić i Karadžić biti uhićeni i izručeni Haškom tribunalu do konca godine jer vlasti SCG ne vode pregovore s njima da se predaju, niti znamo gde se kriju. Do ovog trenutka nitko ne može pouzdano tvrditi gde se ova dva najtraženija haška optužnika nalaze", kazao je Ljajić dodajući da bi "u slučaju uhićenja Karadžića porasle šanse i za otkrivanje Mladića".

Ljajić ne vjeruje da aktivni časnici vojske SCG štite bilo kojeg od haških bjegunaca i naglašava kako postoji politička spremnost za njihovo uhićenje.

"Uvjeren sam da postoji spremnost i da je ta psihološka barijera prevladana. U izvjesnoj mjeri je došlo do promjene raspoloženja i po prvi put imamo veći postotak onih koji su za suradnju s Tribunalom kao nužno zlo, nego onih koji se protive suradnji. I u Vladi Srbije postoji spremnost za uhićenje haških bjegunaca, jer su svjesni da ćemo bez izručenja Mladića, umjesto u EU, ostati u balkanskom blatu", izjavio je Ljajić.

Nedavnu izjavu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Adnana Terzića kako je na temelju obavještajnih i policijskih informacija došao do podatka da se Karadžić i Mladić ne nalaze u BiH nego na teritoriju SCG, Ljajić je nazvao 'špekulacijom'.

"Sve su to špekulacije dok se ne priopći lokacija gde se točno nalaze, jedan ili drugi. Neodgovorno je tvrditi da oni nisu u SCG sa sigurnošću, kao što je neodgovorno tvrditi da se nalaze u SCG", izjavio je predsjednik Nacionalnog savjeta SCG za suradnju sa haškim Tribunalom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙