FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG ne može nastaviti pregovore o SSP-u bez pune suradnje s Haagom

i pridruživanju s EU, objavili su da nećebiti novog kruga pregovora ako službeni Beograd ne ostvari punusuradnju s Haškim sudom.
Beograd,20. prosinca(Hina) - Predstavnici Europske unije (EU), koji su u utorak u Beogradu nastavili pregovore s čelnicima SCG o sklapanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU, objavili su da neće biti novog kruga pregovora ako službeni Beograd ne ostvari punu suradnju s Haškim sudom.

Potpredsjednik srbijanske vlade Miroljub Labus je na konferenciji za novinare rekao da su predstavnici EU već na početku današnjeg sastanka napomenuli da je za nastavak pregovora neophodna puna suradnja s Haagom što do sada nije ostvareno.

Razgovori koji se u Beogradu odražavaju u utorak i srijedu su tehničke prirode, ali s jasnom političkom porukom, naglasio je Labus, izrazivši nadu da će svi shvatiti tu poruku.

Šefica pregovaračke skupine Europske komisije Tereza Sobietski istaknula je da očekuje akciju srbijanske vlade po pitanju suradnje s Haškim sudom kako bi se što prije okončao nezavršen posao i nastavili pregovori.

(Hina) xtman ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙