FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednici Makedonije, Bugarske i SCG razgovarali o Kosovu

SKOPJE, 15. prosinca 2005. (Hina/AP) - Predsjednici Makedonije,Bugarske i SCG-a u četvrtak su u Ohridu razgovarali o budućem statusuKosova, ističući kako taj status ne bi smio destabilizirati širuregiju.
SKOPJE, 15. prosinca 2005. (Hina/AP) - Predsjednici Makedonije, Bugarske i SCG-a u četvrtak su u Ohridu razgovarali o budućem statusu Kosova, ističući kako taj status ne bi smio destabilizirati širu regiju.

"Podržat ćemo bilo koje rješenje između Beograda i Prištine postignuto međunarodnim posredovanjem koje neće u opasnost dovesti regionalnu stabilnost", kazao je makedonski predsjednik Branko Crvenkovski.

Sa sastanka održanog na Ohridu, predsjednik SCG-a Tadić je većinska srpska područja na Kosovu pozvao da se snažnije povežu između sebe kao i sa Beogradom dok je Georgi Parvanov istaknuo kako svako rješenje mora štiti sve etničke zajednice.

Kosovo je službeno pokrajina SCG-a, pod upravom je UN-a od 1999. godine kada je bombardiranje NATO-a zaustavilo srpske napade na Albance koji su se zalagali za svoju neovisnost. Pregovori u kojima će UN imati ulogu posrednika o tome hoće li Kosovo ostati dijelom SCG-a ili će mu biti dodijeljena neovisnost, trebali bi početi u siječnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙