FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 22. prosinca 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 22. prosinca 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Smatra ih se razmaženima i umišljenima, ali britanska djeca na vrhu popisa koji šalju Djedu Mrazu navode obične olovke, objavila je britanska pošta koja je proučila 750 tisuća pisama namijenjenih bradatom starcu. Iza olovaka i penkala, slijede lutke i oprema za njih, potom video igrice, DVD-ovi i CD-ovi, knjige, mobiteli, igračke vezane uz neki film, odjeća i cipele te Lego kocke. Mnoga djeca traže od Djedice "da pomogne drugima" te da ukine ratove i glad. Druga mole za "snijeg", "ukidanje zadaća" i "susret s nekom slavnom osobom". "Mnogi ljudi misle da su djeca egoistična, no dirljivo je proučavati što pišu. Vrlo često brinu za druge i razumiju divovski zadatak koji pada na leđa Djedu Mrazu", objasnio je Patrick O'Neill iz Royal Maila.

KOPENHAGEN - Oko dvorca koji je nadahnuo Williama Sheakspearea da u njemu smjesti radnju svog Hamleta događa se nešto sablasno, ustvrdili su zaposlenici dvorca. Zaposlenici u 431 godinu starom dvorcu Kronsberg tvrde da se u njemu nalaze duhovi. Sve je počelo u lipnju kada je u dvorcu otvoren nov restaurant Kronvaerkat, rekla je u srijedu Jeanett Pedersen, zaposlenica restauranta. "Otvaraju se prozori i vrata, nestaju kupovi papira koji se kasnije pojavljuju na drugim mjestima a stolovi se sami postavljaju", rekla je Pedersen. Pedersen je rekla da je većina radnika prijavila čudne događaje u restaurantu, poput dvojice koji su vidjeli kako su prolebdjele neobjašnjive sjenke i jednog zaposlenika koji tvrdi da je vidio duh starca u kuhinji.

KAIRO - Jedan je Egipćanin na dan vjenčanja otkrio da je njegova zaručnica s kojom je "hodao" tri godine zapravo muškarac koji je identitet na vjenčanju skrivao iza vela, izvijestio je u srijedu list Al-Gomhuria. 26-godišnjeg mladoženju Tamera Shehatu na spol buduće supruge upozorila je jedna gošća na vjenčanju. Kada je Shehata nesuđenu buduću suprugu, s nevjericom neposredno prije obreda suočio s činjenicama, "ona" je skrhana od boli priznala da ima 18 godina, da je muškarac pod imenom Ahmed Abo Zeid koji se nekoliko puta pokušao podvrgnuti operaciji promjene spola, no nije uspio dobiti odobrenje liječnika. Abo Zeid je također rekao kako je istinu svojem suprugu namjeravao reći nakon vjenčanja, nadajući se da će ga nakon toga uspjeti privoljeti na konzumiranje braka. U zatvoru će provesti 45 dana zbog obmanjivanja i lažnog predstavljanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙