FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 16. prosinca 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 9,30 sati
ZAGREB, 16. prosinca 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

PEKING - U velikom požaru u bolnici u kineskom gradu Liaoyuan u provinciji Jilin poginulo je najmanje 39 osoba, javljaju kineski mediji. Do požara je došlo zbog iskre u prostoriji s generatorom, a vatra se brzo proširila na prva dva kata bolnice. Vatrogascima je trebalo više od pet sati da ugase požar. Većina pacijenata je izlaz iz vatrene stihije potražila skačući kroz prozore čak i drugog i trećeg kata, no nepokretni su ostali su zarobljeni u sobama. Nakon gašenja požara vatrogasci su pronašli 24 mrtva tijela, a 15 osoba je preminulo tijekom evakuacije. Na vrijeme je spašeno 147 pacijenata.

MOSKVA - Manja eksplozija odjeknula je u četvrtak u kompleksu nuklearne elektrane u zapadnom dijelu Rusije, pri čemu su tri osobe ozlijeđene, izvijestili su u petak lokalni mediji, dodajući kako za sada nema informacija o mogućem istjecanju radijacije. Eksplozija se dogodila u talionici metala smještenoj u sklopu kompleksa nuklearne elektrane Lenjingrad, pokraj Sankt Peterburga, čiji se drugi reaktor popravlja još od srpnja, izvijestile su agencije RIA Novosti i Interfax. Ekološka služba nuklearne elektrane nadzire razvoj situacije, a zasad je razina radijacije uobičajena.

NEW DELHI - Zgrada indijskog parlamenta u New Delhiju u petak ujutro je evakuirana zbog dojave o podmetnutoj bombi, a premijer Manmohan Singh prebačen je u obližnju zgradu snaga sigurnosti uz jako osiguranje. "Primili smo prijetnju bombom", rekao je za Reuters jedan član parlamenta. Istodobno su zasjedala oba doma parlamenta. "Iz sigurnosnih razloga ispraznili smo obje prostorije zgrade te smo zasjedanje odgodili do 13 sati", rekao je ministar za parlamentarne poslove Priyaranjan Dasmunshi. Još nisu objavljene pojedinosti, a agencije izvješćuju da su u zgradu dovedeni psi tragači koji će pokušati locirati bombu. U napadu islamskih militanata na kompleks zgrada parlamenta 13. prosinca 2001., poginulo je više od deset osoba.

JAKARTA - Indonežanin koji je preminuo ovog tjedna imao je virus ptičje gripe, izjavio je indonezijski ministar zdravstva, Siti Fadillah Supari, dodavši kako rezultate testiranja na smrtonosni virus ptičje gripe H5N1 treba potvrditi laboratorij u Hong Kongu u sklopu Svjetske zdravstvene organizacije. Tridesetdevetogodišnji muškarac deveta je žrtva tipa H5N1 virusa ptičje gripe u Indoneziji. Tako je broj umrlih od te bolesti narastao na 71, a zaraženih je 133.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙