FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 11. prosinca 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 9,30 sati
ZAGREB, 11. prosinca 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

ZAGREB/BRUXELLES - Samo nekoliko dana prije Europskog vijeća 15. i 16. prosinca, Financijska perspektiva za razdoblje 2007.-2013. zasigurno će dominirati i sastankom ministara vanjskih poslova EU u ponedjeljak i utorak pod predsjedavanjem britanskog šefa diplomacije Jacka Strawa, najavljuje Agence Europe. Čekajući revidirani britanski prijedlog dugoročnog europskog proračuna najavljenog za 13. ili 14. prosinca, razmjena mišljenja ministara mogla bi biti slična onoj 7. prosinca kada do suglasja nije došlo. Britanski premijer Tony Blair nastavlja konzultacije sa šefovima država i vlada EU. Za Hrvatsku ministri će, kako se najavljuje, naglasiti potrebu daljnjih reformi i rješavanje problema koji su identificirani u izvješću o napretku od 9. studenog, a očekuje se i da će izraziti zadovoljstvo nakon uhićenja generala Ante Gotovine.

TOKIO - Japan je potvrdio 21. slučaj kravljeg ludila, pronađen na njegovom najsjevernijem otoku Hokaidu, priopćilo je ministarstvo poljoprivrede u Tokiju. Zaražena je krava na svijet došla u veljači 2000. god., tj. prije nego li je Japan zabranio hranu od mesa i koštane srži, dodaju iz ministarstva poljoprivrede. Drži se da ova hrana uzrokuje kravlje ludilo. Nedavno zabilježen slučaj BSE-a u Japanu otkriven je neposredno prije očekivane odluke o ukidanju zabrane uvoza goveđeg mesa iz SAD-a, uvedene nakon što je u toj zemlji zabilježen slučaj BSE-a. Japanski su mediji objavili da će Japan službeno objaviti ublaženje te zabrane u ponedjeljak.

LONDON - Do snažne eksplozije došlo je u nedjelju ujutro u nedaleko Saint Albansa, sjeverno od Londona, javila je TV postaja Sky News. Prema iskazima svjedoka, eksplozija se dogodila u blizini spremišta goriva i londonskog aerodroma Luton. Jedna od svjedokinja je za televizijsku postaju BBC rekla: "Tamo se nalazi spremište za gorivo, a stradale su i brojne kuće". Nikakvih službenih podataka o eksploziji i eventualnim žrtvama za sada nema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙