FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 10. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30sati
ZAGREB, 10. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati

MADRID - Španjolski vojni zrakoplov kojim će general Ante Gotovina biti prebačen u Nizozemsku poletio je u subotu u 9.25 sati iz zračne baze Getafe, u južnom madridskom predgrađu, objavio je AFP pozivajući se na aerodromske izvore. "Zrakoplov u kojem se nalazi general Gotovina poletio je prije nekoliko minuta u smjeru Rotterdama", rekao je za AFP izvor u vojnoj bazi Getafe. Rotterdamska zračna luka je od haškog pritvora u Scheveningenu udaljena nešto manje od 30 kilometara. U zrakoplovu se s Gotovinom nalaze i španjolski agenti Interpola, objavio je isti izvor.

PODGORICA - Crnogorska policija pretražila je u petak u Nikšiću, na sjeverozapadu Crne Gore, kuću Luke Karadžića, brata bivšeg političkog vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića, kojeg je Haški sud (ICTY) optužio za ratne zločine i genocid, objavili su u subotu crnogorski mediji. Pretragu je naložio tužitelj suda u Nikšiću, a rezultirala je zapljenom mobilnog telefona i nekoliko telefonskih kartica, koji su uglavnom koristili sinovi Luke Karadžića. Početkom srpnja crnogorska policija pretražila je dvije kuće u Nikšiću u sklopu potrage za odbjeglim Radovanom Karadžićem, no bez rezultata.

SARAJEVO - Nakon uhićenja Ante Gotovine rast će pritisak na Srbiju da izruči preostale optuženike za ratne zločine, a ukoliko do toga ne dođe platit će se velika cijena, izjavio je predsjednik Nacionalnog vijeća SCG za suradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić. "Očekujem da će se pojačavati pritisak da se preostali optuženici za ratne zločine pronađu i prebace u Haag. Mi moramo naći adekvatan odgovor, odnosno dodatno a uvjeriti ICTY da ćemo izvršiti naše obveze", izjavio je Ljajić u intervjuu kojega je u subotu objavio sarajevski "Dnevni avaz". "U ovom trenutku Mladić je u našem apsolutnom fokusu, ali radimo i na uhićenju ostalih - Stojana Župljanina, Zdravka Tolimira, Gorana Hadžića.

ZAGREB - Jednom se i to moralo dogoditi, rekao je hrvatski general Ante Gotovina u trenutku kada mu je jedan od španjolskih policajaca stavljao lisice na ruke u restoranu hotela Bitacora na Tenerifeu, piše u subotu španjolski dnevnik El Pais. Devet policajaca okružilo je stol u restoranu hotela Bitacora na Tenerifeu za kojim su dva gosta dovršavala bocu vina Marques de Caceres, piše u subotu španjolski dnevnik El Pais. "Ante Gotovina?", upitali su. "Da, ja sam", odgovorio je hrvatski general "pred iznenađujućim pogledom australskog prijatelja s kojim je večerao", piše El Pais. Kako javljaju hrvatski mediji, radi se o Jozi Grgiću, bivšem hrvatskom emigrantu koji se prije deset godina iz Australije vratio u domovinu. Gotovo s osmijehom, Gotovina je kazao: "Jednog dana su me morali naći", piše El Pais.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙