FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LONDON - Britanski Djed Mraz dobio je otkaz jer je previše vremena provodio s djecom. Glumac Alan Seymour (57), kojega je jedna britanska tvrtka unajmila da djecu zabavlja ulogom Djeda Mraza i to obilato naplaćivala, dobio je otkaz jer je za razgovor s djecom trošio puno više od predviđenih pola minute po djetetu. Tvrtka, koja je 30 sekundi provedenih s Djedom Mrazom naplaćivala gotovo 200 kuna, Seymouru je dala otkaz jer je s nekom djecom znao provesti i po deset minuta, što je stvaralo gubitke u njezinoj financijskoj računici. "Kako je moguće potjerati dijete nakon 30 sekundi, a koje želi razgovarati, koje sa sobom nosi popis darova..", rekao je Seymour za list Daily Mirror. Cijeli slučaj će svoj epilog imati na sudu.

SYDNEY - Jednoj Australki je tijekom posjeta zoološkom vrtu u Melbourneu lav odgrizao vrh prsta, a to je drugi sličan incident u manje od mjesec dana. Ravnatelj zoološkog vrt John Gibbons u ponedjeljak je rekao da se žena nagnula preko zaštitne ograde kako bi ubrala cvijeće i tad je lav skočio i ugrizao je za prste. Prije nepunih mjesec dana jedan devetogodišnjak je preskočio sigurnosnu ogradu kako bi bolje razgledao leoparda, a životinja ga je posjekla kandžama. Ravnatelj je rekao da će nakon ovih izgreda ubrzati radove na obnovi sigurnosnih ograda u zoološkom vrtu.

NEW YORK - Radnici koji grade novu stanicu podzemne željeznice u južnom Manhattanu pronašli su ostatke kamenoga zida za koji se pretpostavlja da je bio dio utvrde koja je štitila grad potkraj 17. stoljeća. Njujorške vlasti rekle su da je 12 metara dugačak dio zida pronađen ispod Battery Parka iz kojega se vide njujorška luka i Kip slobode. "Ovo je vjerojatno dio utvrde s koja su topovi štitili grad potkraj 17. i u 18. stoljeću, a po kojoj je i park dobio ime", rekao je Robert Tierney, predsjednik komisije za čuvanje povijesnih spomenika, dodajuću da će grad i uprava podzemne željeznice pokušati zajedno sačuvati taj "važan dio gradske povijesti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙