FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 5. prosinca 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 5. prosinca 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

KATOWICE - Kapela za molitvu postavljena je u jednom supermarketu u Katowicama na jugu Poljske u nadi da će pomiriti protivnike i zagovornike rada trgovina nedjeljom. Kapela u supermarketu "pokušaj je da molitvu približimo modernom čovjeku", rekao televiziji TVP Aleksandr Wawer, katolički svećenik u Katowicama. "Oko crkava oduvijek je bilo restorana i trgovina, pa zašto crkva ne bi bila blizu trgovina", rekao je jedan kupac.

BUENOS AIRES - Obeliks u središtu Buenos Airesa presvučen je krajem ovog tjedna ogromnim ljubičastim kondomom povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a. U akciji je sudjelovao i argentinski ministar zdravstva Donato Spaccavent koji je pozvao na uporabu kondoma kao zaštite za AIDS i ostalih seksualno prenosivih bolesti. U Argentini je 120.000 registriranih osoba oboljelih od AIDS-a.

LONDON - Originalni grob prvog sveca zaštitnika Engleske, kralja Edwarda Ispovjednika, slučajno je pronađen tijekom iskapanja u kripti u Westminsterskoj opatiji. Edward Ispovjednik umro je u siječnju 1066. i njegov grob je oduvijek bio misterij. "Ovo je izvanredno otkriće", rekao je arheolog Warwick Rodwell. "Dosad ga nismo pronašli jer smo tražili na krivom mjestu", pojasnio je. Prijašnje potrage bile su usredotočene na lokacije ispod postojećeg glavnog oltara, koji je premješten sa svog izvornog mjesta u 13. stoljeću. "Sada napokon razumijemo topografiju ovog kraljevskog westminsterskog mauzoleja", rekao je Rodwell.

LONDON - Kulinarski kritičar Giles Coren osvojio je jednu od najnezahvalnijih književnih nagrada - onu za najlošiji opis seksa u literaturi. Nagrada se svake godine dodjeljuje "kako bi se skrenula pozornost na grubi, neukusni, često traljavi prikaz seksa u modernim romanima". Coren ju je osvojio za debitantski roman "Winkler". "Bio je to preuzbuđen tuš koji je Gilesu Corenu priskrbio nagradu", rekao je sudac. "To i preduge rečenice koje se migolje i koprcaju kao drška tuša". Coren, poznat po kritikama restorana koje objavljuje u listu Times, osvaja kipić u obliku Oscara i bocu pjenušca, no samo ako se osobno pojavi na dodjeli nagrade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙