FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 4. prosinca 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 15,30sati.
ZAGREB, 4. prosinca 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 15,30 sati.

JERUZALEM - Izraelski premijer Ariel Sharon izjavio je u nedjelju da će politički veteran Shimon Peres igrati ključnu ulogu u izraelsko-palestinskim mirovnim pregovorima ako njegova nova stranka Kadima pobjedi na izborima u ožujku. "Zamolio sam Shimona Peresa da uzme koju god dužnost želi. On može obavljati bilo koji posao, nadam se vrlo uspješno", rekao je Sharon na zajedničkoj konferenciji za novinare s Peresom. "Neovisno o tome koju dužnost odabere, sasvim je jasno da će biti ključni partner u diplomatskom procesu", dodao je Sharon govoreći o mirovnim pregovorima s Palestincima.

CARACAS - U Venezueli su u nedjelju ujutro otvorena birališta za parlamentarne izbore na koje je pozvano 14,4 milijuna upisanih birača. Birači će se izjasniti za 167 zastupnika, dva više u odnosu na dosadašnji sastav parlamenta zbog demografskog prirasta, izvijestili su u nedjelju službeni izvori. Parlamentarne izbore bojkotira većina oporbenih stranaka što daje prednost pobjedi struje sklone predsjedniku države Hugu Chavezu. Koalicija koju predvodi Chavez, Pokret Pete republike, trebao bi prema procjenama promatrača dobiti dvije trećine mjesta u parlamentu. Birališta se zatvaraju u 16 sati po mjesnom vremenu, a regularnost izbora nadziru stotine promatrača iz Europske unije i Organizacije američkih država.

RIM - Papa Benedikt XVI. kazao je u nedjelju tijekom Angelusa na Trgu sv. Petra u Rimu da se u svijetu često krši sloboda vjerskog izražavanja. "Religijska sloboda mora biti zajamčena kako pojedincima tako i vjerskim zajednicama", rekao je Benedikt XVI. Podsjećajući na završne dokumente Drugog vatikanskog Koncila, Papa je rekao kako "vjerska sloboda nije svugdje zajamčena. U nekim slučajevima je negirana iz vjerskih ili ideoloških razloga. Sprječavana je djelovanjem političke vlasti ili na podmukliji način kulturnim prevladavanjem agnosticizma ili relativizma, rekao je Papa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙