FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 27. studenog 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 15,30 sati
ZAGREB, 27. studenog 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 15,30 sati

BEOGRAD - Obnova željezničkog mosta na Dunavu između Erduta i Bogojeva, vrijedna 700.000 eura, trebala bi se okončati do polovice iduće godine, priopćeno je iz medija centra Željeznica Srbije. Po riječima pomoćnika srbijanskog ministra za kapitalne investicije Dejana Lasice, navedeno je u priopćenju, ubrzani početak radova na mostu omogućen je Protokolom o sanaciji koji su nedavno u Zagrebu potpisali srbijanski ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić i hrvatski ministar mora, turizma i prometa Božidar Kalmeta. U priopćenju se navodi i da je Lasica istaknuo kako je tom prigodom potpisan i sporazum o međunarodnom kombiniranom prijevozu koji će omogućiti niz pogodnosti u cestovnom i željezničkom prometu.

ZUERICH - Većina švicarskih kantona i glasača u nedjelju je, po procjenama medija, na referendumu glasovala za petogodišnju zabranu uporabe genetski modificiranih organizama u poljoprivredi. Rezultati referenduma koje je prikupila švicarska televizija SF DRS pokazali su da je 55 posto glasača glasovalo za petogodišnji moratorij na uporabu GMO-a u poljoprivredi i uvoz genetski modificiranih životinja. Većina od 26 švicarskih kantona također je prihvatila zabranu, izvijestio je SF DRS. Te će mjere primorati švicarsku vladu da donese jedan od najoštrijih zakona o genetski modificiranim organizmima u Europi.

MADRID/LISABON - Obilne snježne padaline pogodile su u nedjelju Iberijski poluotok te je oko 300 ljudi na području Palencie, na sjeveru Španjolske, zarobljeno u svojim kućama dok je snijeg u Portugalu zaustavio promet na cestama. U Španjolskoj je također oko 70 cesta zatvoreno a njima se može prometovati samo uz posebnu opremu, a u 10 od 17 španjolskih regija upozorava se na oštre vremenske uvjete sa snijegom, ledom, tučom i snažni vjetrovima. U Portugalu, gdje je jedina ralica koja se nalazi u planinskom području Marao izvan funkcije radi prometne nezgode, vozači su optužili vlasti da nisu odgovarajuće pripremljene za ovakve vremenske uvjete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙