FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreno 1. Biennale Kvadrilaterale u Rijeci

RIJEKA,15. prosinca 2005.(Hina) - U Muzeju moderne i suvremeneumjetnosti u Rijeci večeras je otvorena izložba 1. BiennalaKvadrilaterale s temom "Relativizam" na kojoj izlaže 16 umjetnika iskupina s područja Hrvatske, Mađarske, Italije i Slovenije.
RIJEKA,15. prosinca 2005.(Hina) - U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci večeras je otvorena izložba 1. Biennala Kvadrilaterale s temom "Relativizam" na kojoj izlaže 16 umjetnika i skupina s područja Hrvatske, Mađarske, Italije i Slovenije.

Biennale Kvadrilaterale izložba je vizualnih umjetnosti a zasnovano je na diplomatskoj incijativi Kvadrilaterale koja obuhvaća ove četiri zemlje. One su, kako ističu organizatori iz riječkog MMSU, u jednom trenutku svoje povijesti bile u različitim kombinacijama uključene u zajedničke države.

Koncepcija izložbe sastoji se u predlaganju izbornika iz svake od država sudionica nacionalne selekcije od kojih će zajednički svi izbornici odabrati po četiri autora. Biennala će biti tematska a teme će nadilaziti geografsko određenje manifestacije univerzalnošću i aktualnošću.

Uz glavnu izložbu, koja će ostati otvorena do 26. veljače 2006., u sklopu Biennala organizirat će se simpozij o relativizmu na riječkom Filozofskom fakultetu kao i skup izdavača umjetničkih časopisa iz četiri zemlje Kvadrilaterale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙