FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Berlinu otvorena izložba o arheološkim nalazištima u Istri

BERLIN, , 18. studenog 2005. (Hina) - Ministar kulture RepublikeHrvatske Božo Biškupić, otvorio je u petak na večer u Berlinu, unazočnosti predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića izložbu aarheološkim nalazištima u Istri.
BERLIN, , 18. studenog 2005. (Hina) - Ministar kulture Republike Hrvatske Božo Biškupić, otvorio je u petak na večer u Berlinu, u nazočnosti predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića izložbu a arheološkim nalazištima u Istri.

Izložba pod naslovom "Histria - Istra - Istrien. Arheološki biser", koja će u njemačkom glavnom gradu biti otvorena do ožujka iduće godine, nudi uvid u arheološka nalazišta u Istri, od kamenoga doba do srednjeg vijeka. Na temelju bogatih nalaza, postavljenih u Muzeju za pretpovijest i ranu povijest u Berlinu, u suradnji s Arheološkim muzejom Istre, prikazana su pojedinačna razdoblja povijesti na tom hrvatskom poluotoku. Postav izložbe uključuje oko 360 izložaka.

U govoru prigodom otvaranja izložbe hrvatski ministra kulture Božo Biškupić naglasio je ulogu "Hrvatske kao kulturnog susretišta". Govornici na otvaranju istaknuli su ulogu Instituta za prapovijest i ranu povijest Slobodnoga sveučilišta u Berlinu, koji surađuje s hrvatskim arheolozima u Istri, i koji je također odigrao važnu ulogu pri postavljanju izložbe. Izložba je postavljena pod pokroviteljstvom hrvatskoga Ministarstva kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙