FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 4. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 4. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

SPLIT - Iako nogometna utakmica Hajduk-Dinamo sinoć nije odigrana, zabilježen je veći broj navijačkih izgreda nakon napuštanja stadiona pri čemu su četiri osobe lakše ozlijeđene, a privedeno je ukupno 58 osoba od kojih 32 navijača Hajduka i 26 Dinama, izvjestila je danas Policijska uprava splitsko-dalmatinska. U središtu grada je oštećeno sedam vozila, od kojih pet policijskih, dvije trgovine, te vrata na pravoslavnoj crkvi na kojima su razbijena stakla. Dvije su osobe lakše ozlijeđene, a dvije su zatražile pomoć na Hitnom kirurškom prijamu splitske Kliničke bolnice zbog udarca nepoznatim predmetom u glavu na stadionu, među njima i jedan zaštitar. Ozlijede nisu teške, doznaje se u bolnici, i nakon medicinskog zbrinjavanja pušteni su kućama. Izgrednici su prekršajno prijavljeni prema Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić istaknuo je da je proračun za kulturu u idućoj godini razvojan, da je od ovogodišnjeg viši za 22 posto i iznosi 877,7 milijuna kuna. Time je kultura prepoznata kao jedna od temeljnih djelatnosti i dodijeljenim novcem moći će se izgraditi brojni objekti koji će trajno ostati u hrvatskoj kulturi, rekao je Biškupić u razgovoru za Hinu. Naveo je da je riječ o kapitalnim projektima, a jedan od njih je Muzej suvremene umjetnosti koji bi se trebao otvoriti do kraja 2006. Sljedeće godine u Vidu pokraj Metkovića dovršit će se muzej o Naroni u kojemu je bogato nalazište skulptura rimskih careva. Biškupić očekuje i dovršetak muzeja krapinskog pračovjeka Hušnjakovo, za koji se novi postav radi već nekoliko godina.

SINJ - Na ponovljenoj izbornoj konvenciji Gradskog odbora SDP-a Sinja, kojoj novinari nisu mogli prisustvovati, za novu predsjednicu gradskog odbora izabrana je Nataša Poparić, 43-godišnja diplomirana pravnica koja je u prošlom mandatu obnašala dužnost tajnice Gradskog odbora. Kako se danas doznaje od nekoliko članova SDP-a koji su prisustvovali sinoćnjoj konvenciji, ona je uvjerljivo pobijedila protukandidata za tu funkciju dosadašnjeg predsjednika Gradskog odbora Velibora Miloševića. Za zamjenika predsjednika je izabran Velibor Milošević, pobijedivši protukandidata Ivicu Panzu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙