FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan sporazum o suradnji Ministarstva kulture i UNEP-a

ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) U povodu međuvladine konferencije"Biološka raznolikost u Europi", koja će se održati od 22. do 24.veljače iduće godine u Nacionalnom parku "Plitvičkim jezerima", danasje u Ministarstvu kulture potpisan Sporazum o suradnji UNEP-a(programa Ujedinjenih naroda za okoliš) i Ministarstva kulture.
ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) U povodu međuvladine konferencije "Biološka raznolikost u Europi", koja će se održati od 22. do 24. veljače iduće godine u Nacionalnom parku "Plitvičkim jezerima", danas je u Ministarstvu kulture potpisan Sporazum o suradnji UNEP-a (programa Ujedinjenih naroda za okoliš) i Ministarstva kulture.

Sporazum, koji su potpisali ministar kulture Božo Biškupić i direktor UNEP-a Fritz Schlingemann, sadrži zadaće koje će Hrvatska kao zemlja domaćin ispuniti kako bi provedba Konferencije bila što uspješnija.

Međuvladina konferencija "Biološka raznolikost u Europi" omogućuje ravnopravno sudjelovanje u raspravi vlada europskih zemalja, određivanje zajedničkih prioriteta te oblikovanje zajedničkog stajališta i interesa svih europskih zemalja na Konferenciji stranaka CBD-a.

Na skupu, koji organizira Ministarstvo kulture i Tajništvo Sveeuropske strategije o biološkoj i krajobraznoj raznolikosti (PEBLDS Joint Secretariat), sudjelovat će čelni ljudi iz područja zaštite prirode i biološke raznolikosti, okoliša, šumarstva, poljoprivrede i gospodarstva.

Konferencija u Hrvatskoj bit će i priprema za sastanak stranaka Konvencije o biološkoj raznolikosti (COP8/CBD) koji će se u ožujku iduće godine održati u Brazilu, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙