FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić u petak u Berlinu s njemačkim predsjednikom

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić u petak će u Berlinu razgovarati s njemačkimpredsjednikom Horstom Koehlerom, a u subotu će u glavnom graduNjemačke održati predavanje o temi "Europski identitet", u sklopuforuma na tu temu u organizaciji njemačke zaklade Herbert Quandt.
ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić u petak će u Berlinu razgovarati s njemačkim predsjednikom Horstom Koehlerom, a u subotu će u glavnom gradu Njemačke održati predavanje o temi "Europski identitet", u sklopu foruma na tu temu u organizaciji njemačke zaklade Herbert Quandt.

Svoj boravak u Berlinu, predsjednik Mesić započet će u petak radnim ručkom s predsjednikom Njemačke Horstom Koehlerom. Njemački predsjednik zbog sastavljanje nove njemačke vlade nije u listopadu bio u Zagrebu na summitu srednjoeuropskih predsjednika.

Istoga dana, hrvatski predsjednik bit će nazočan otvorenju izložbe arheoloških nalaza od paleolitika do ranosrednjovjekovne Istre. Ta će izložba u Berlinu biti otvorena pod pokroviteljstvom hrvatskog Ministarstva kulture.

Mesić će u subotu sudjelovati u radu Foruma "Europski identitet - perspektive u budućnosti", BMW Zaklade Herbert Quandt, gdje će održati predavanje o europskom identitetu iz ugla gledanja jugoistočne Europe.

BMW Zaklada Herbert Quandt utemeljena je 1970. godine i neprofitna je organizacija koja organizira međunarodne konferencije, forume mladih lidera, predavanja za širu publiku i radionice na kojima stručnjaci iz raznih područja razgovaraju o aktualnom razvoju neke zemlje ili regije. Cilj ove Zaklade je "poboljšati dijalog politike i društva, te produbiti obostrano razumijevanje".

U sklopu posjeta, predsjednik Mesić obići će i spomenik i muzej žrtvama holokausta, koji je u Berlinu otvoren u svibnju ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙