FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Berlinu izložba "Istra - arheološki dragulj"

PULA, 16. studenog 2005. (Hina) - U Berlinu će u petak biti otvorenaizložba najpoznatijih arheoloških nalaza u Istri pod nazivom "Histria- Istra - Istrien, arheološki dragulj na Jadranu", najavila je nadanašnjoj konferenciji za novinare u Puli ravnateljica istarskogArheološkog muzeja Kristina Mihovilić.
PULA, 16. studenog 2005. (Hina) - U Berlinu će u petak biti otvorena izložba najpoznatijih arheoloških nalaza u Istri pod nazivom "Histria - Istra - Istrien, arheološki dragulj na Jadranu", najavila je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli ravnateljica istarskog Arheološkog muzeja Kristina Mihovilić.

Izložba u dvorcu Charlottenburg-Langhansbauu priređena je u suradnji Arheološkog muzeja i berlinskog Muzeja za prapovijest i ranu povijest, uz potporu hrvatskog Ministarstva kulture.

Najvrjedniji arheološki nalazi iz razdoblja prapovijesti, antike do ranog kršćanstva potječu iz bogatih arheoloških nalazišta u Istri, a bit će izloženo ukupno 360 predmeta iz Arheološkog muzeja, Arheološke zbirke otočja Brijuna, Zavičajnog muzeja grada Rovinja te iz Zavoda za geologiju i paleontologiju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Tiskan je i poseban katalog na njemačkome jeziku, a po najavama ravnateljice Mihovilić katalog će biti preveden i na hrvatski.

Izložba "Istra - arheološki dragulj na sjevernome Jadranu" u berlinskom će muzeju biti otvorena do ožujka iduće godine.

Najavljeno je da će otvorenju izložbe nazočiti hrvatski ministar kulture Božo Biškupić. On će u Berlinu pozdraviti i sudionike simpozija "Istarski krajolici" koji je priredilo Berlinsko arheološko društvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙