FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić doputovao u Berlin

BERLIN, 18. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić stigao je u petak prije podne u Berlin, gdje će sesastati s njemačkim predsjednikom Horstom Koehlerom, a u subotu će unjemačkom glavnom gradu održati predavanje o temi "Europskiidentitet", u organizaciji njemačke zaklade BMW Herbert Quandt.
BERLIN, 18. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić stigao je u petak prije podne u Berlin, gdje će se sastati s njemačkim predsjednikom Horstom Koehlerom, a u subotu će u njemačkom glavnom gradu održati predavanje o temi "Europski identitet", u organizaciji njemačke zaklade BMW Herbert Quandt.

Svoj boravak u Berlinu Mesić će započeti u petak radnim ručkom s njemačkim kolegom Koehlerom.

Nakon toga, hrvatski predsjednik bit će nazočan otvorenju izložbe arheoloških nalaza iz Istre. Izložba u Berlinu postavljena je pod pokroviteljstvom hrvatskog Ministarstva kulture.

Mesić će u subotu u okviru Foruma "Europski identitet - perspektive u budućnosti" održati predavanje o europskom identitetu iz perspektive jugoistočne Europe. Forum se održava svake godine u organizaciji njemačke zaklade BMW Herbert Quandt.

BMW Zaklada Herbert Quandt utemeljena je 1970. godine u spomen na jednog od najpoznatijih njemačkih poduzetnika koji je početkom 60-ih godina obnovio automobilski koncern BMW. Najvažniji cilj rada Zaklade jest poboljšanje dijaloga između predstavnika gospodarstva, politike i društva uopće.

U sklopu posjeta, predsjednik Mesić obići će u subotu spomenik i muzej žrtvama holokausta, koji je u Berlinu otvoren u svibnju ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙