FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Siemens Hrvatska: porast ukupnih prihoda 11 posto

ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Tvrtka Siemens Hrvatska u prošlojje poslovnoj godini, koja je trajala od 1. listopada 2004. do 30.rujna 2005., nastavila bilježiti uzlazne rezultate ostvarivši porastukupnih prihoda od 11 posto u odnosu na prethodnu godinu te dobitiprije oporezivanja od 10 posto, istaknuo je na današnjoj godišnjojkonferenciji predsjednik Uprave te tvrtke Uwe Gregorius.
ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Tvrtka Siemens Hrvatska u prošloj je poslovnoj godini, koja je trajala od 1. listopada 2004. do 30. rujna 2005., nastavila bilježiti uzlazne rezultate ostvarivši porast ukupnih prihoda od 11 posto u odnosu na prethodnu godinu te dobiti prije oporezivanja od 10 posto, istaknuo je na današnjoj godišnjoj konferenciji predsjednik Uprave te tvrtke Uwe Gregorius.

Ukupni su prihodi Siemensa d.d. iznosili gotovo 1,6 milijardi kuna, dok je dobit prije oporezivanja i kamata (EBIT) bila 113 milijuna kuna.

Među važnijim rezultatom Gregorius je istaknuo 20-postotno povećanje novih narudžbi, na 1,64 milijarde kuna, kao i 31 postotno povećanje ulaganja te tvrtke u školovanje djelatnika, na 11 milijuna kuna.

Uz to je za 16 posto porasla i zaposlenost, pa je sada u toj tvrtki više od 1.200 djelatnika.

U strukturi ukupnih prihoda i dalje je najveći udjel, od 58 posto, od sektora komunikacija, pri čemu je odjel mobilnih mreža ostvario 47 posto, a fiksnih 11 posto. Ipak, taj je sektor u odnosu na 2004. za oko 2 posto smanjio svoj udio u ukupnim prihodima tvrtke.

Sektor razvoja programa i sustava u ukupnim je prihodima sudjelovao s 13 posto i zabilježio rast od 3 posto, dok je sektor Industrijskih rješenja i usluga zadržao 8 postotni udjel u ukupnim prihodima. Udjel sektora Energetike je bio 7 posto, dok je odjel Medicinskih rješenja ostvario skok od 21 posto i iznosi 4 posto ukupnih prihoda.

Od značajnijih poslova u telekomunikacijskim rješenjima za 2005. Gregorius je istaknuo ugovore s hrvatskim i BiH mobilnim operaterima za izgradnju 3G i GSM mreža (T-Mobile i Eronetom), kao i izgradnju širokopojasnih mreža (ADSL) na cijelom hrvatskom tržištu za T-Com.

Kod industrijskih su rješenja posebno zadovoljni ulaskom u područje modernizacije i digitalizacije riječkog brodogradilišta 3. maj, JANAF-a te platformi riječke Rafinerije nafte.

Na planu isporuke medicinskih sustava tvrtka je ostvarila značajan rast sudjelujući u modernizaciji nekoliko bolnica i kliničkih centara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙