FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Siemens kupuje britanski Electrium

FRANKFURT, 5. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Industrijska skupinaSiemens kupit će britanski Electrium kako bi pojačala svoju pozicijuna tržištu sustava električnih instalacija, priopćila je u ponedjeljakta njemačka kompanija, ne navevši cijenu transakcije.
FRANKFURT, 5. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Industrijska skupina Siemens kupit će britanski Electrium kako bi pojačala svoju poziciju na tržištu sustava električnih instalacija, priopćila je u ponedjeljak ta njemačka kompanija, ne navevši cijenu transakcije.

Akviziciju, koju je proveo Siemensovo odjel Automation and Drives (A&D), odobrila su tijela za zaštitu tržišne utakmice.

Electrium, sa sjedištem u Cannocku, zapošljava 700 radnika u četiri tvornice, a prihodi od prodaje dosegnuli su mu oko 109 milijuna eura u fiskalnoj godini do kraja ožujka. Prodavatelji su bili menadžment Electriuma i Lloyds TSB Development Capital.

Tržište sustava električnih instalacija vrijedno je u Velikoj Britaniji oko 960 milijuna eura, priopćio je Siemens. Electrium je među vodećim isporučiteljima električne opreme, strujnih zaštitnih sustava, te prekidača i utikača.

Siemensov A&D odjel zapošljava 60.800 djelatnika, a ostvario je prodaju od 9,84 milijardi eura u fiskalnoj godini do kraja rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙