FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Velika Britanija šesto nabolje mjesto za poslovanje

LONDON, 28. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Velika Britanija je šestonajkonkurentnije odredište u svijetu za poslovanje, međutim mogla biubrzo pasti na ljestvici ukoliko britanska vlada ne smanji birokracijui kompanije ne nastave s inovacijama, pokazalo je izvješćekonzultantske tvrtke Deloitte objavljeno u ponedjeljak.
LONDON, 28. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Velika Britanija je šesto najkonkurentnije odredište u svijetu za poslovanje, međutim mogla bi ubrzo pasti na ljestvici ukoliko britanska vlada ne smanji birokraciju i kompanije ne nastave s inovacijama, pokazalo je izvješće konzultantske tvrtke Deloitte objavljeno u ponedjeljak.

Prema indikatorima konkurentnosti vlade i Europske Unije, Velika Britanija je u anketi ukupno 25 gospodarstava rangirana iza Sjedinjenih Država, Švedske, Finske, Danske i Njemačke.

No, to četvrto po veličini svjetsko gospodarstvo još je ispred članica skupine industrijskih zemalja G7 - Kanade, Japana i Francuske.

"Indeks je rangirao Britaniju među pet vodećih zemalja prema makroekonomskoj stabilnosti i poduzetništvu, međutim prema kvalifikacijama, inovacijama i poreznoj regulaciji je značajno niže rangirana", kaže Deloitte.

Izvještaj predviđa da bi Velika Britanija mogla na temelju sadašnjih trendova pasti na 12. mjesto prema općem indeksu konkurentnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙