FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu predstavljena kompanija BenQ Mobile CEE

ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - U Zagrebu je danas predstavljenanova međunarodna kompanija za proizvodnju i prodaju mobilnih uređajaBenQ Mobile CEE i njena hrvatska podružnica, posredstvom koje će se uproljeće iduće godine na hrvatskom tržištu ponuditi mobilni uređajipod kombiniranim brandom BenQ Siemens, koji će zamijeniti ponuduSiemensovih mobitela.
ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - U Zagrebu je danas predstavljena nova međunarodna kompanija za proizvodnju i prodaju mobilnih uređaja BenQ Mobile CEE i njena hrvatska podružnica, posredstvom koje će se u proljeće iduće godine na hrvatskom tržištu ponuditi mobilni uređaji pod kombiniranim brandom BenQ Siemens, koji će zamijeniti ponudu Siemensovih mobitela.

BenQ Mobile CEE (srednja i istočna Europa) dio je kompanije BenQ Mobile, s poslovanjem je počela početkom listopada ove godine, a nakon što je tajvanska korporacija za elektroniku BenQ preuzela bivši Siemensov odjel za mobilne telefone.

Sjedište BenQ Mobilea CEE je u Beču, odakle će, kako je na današnjoj konferenciji za novinare kazao njezin izvršni direktor Josef Forer, upravljati poslovanjem u 17 zemalja srednje i istočne Europe, osnivanjem svojih podružnica, među kojima i u Hrvatskoj.

Forer je rekao da im je trenutni udjel na tržištu mobilnih telefona u tim europskim zemljama 5,2 posto, te da im je cilj postati jednim od vodećih svjetskih proizvođača mobilnih uređaja.

Direktor hrvatske podružnice BenQ Mobilea Željko Gabud očekuje da će im u poslovanju pomoći iskustvo rada u Siemensovu odjelu za mobilne telefone, kao i da će s novom tvrtkom sadašnji udjel Siemensovih mobitela na hrvatskom tržištu od 20 posto već iduće godine porasti.

Kazao je i da je ove godine u Hrvatskoj zabilježen oko 10 postotni pad prodaje Siemensovih mobitela u odnosu na 2004.

Iako će iduće godine u Hrvatsku stići novi uređaji pod ko-brandom BenQ Siemens, Gabud napominje da će Siemensovi mobiteli i dalje biti dostupni na tržištu, kao i njihovi servisni centri. Dodao je i da će BenQ brand Siemens moći koristiti do 2009.

Kompanija BenO Mobile, u sklopu koje posluje i BenQ Mobile CEE, sjedište ima u Muenchenu i jedan je od tri poslovna odjela BenQ korporacije s dozvolom za korištenje zaštitnoga znaka tvrtke Siemens AG.

Zajednički prihod BenQ Mobilea i Siemens Mobilea u 2004. bio je veći od 5,6 milijardi eura, a sveukupno u svijetu zapošljavaju više od sedam tisuća zaposlenika.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙