FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: Predstavljen film o srpskim i crnogorskim logorima

DUBROVNIK, , 13. prosinca 2005. (Hina) - Dubrovačko-neretvanskapodružnica Hrvatskog društva logoraša srpskih i crnogorskihkoncentracijskih logora večeras je u Dubrovniku obilježavajući Danlogoraša premijerno prikazala dokumentarni film "Otvaram vrata".
DUBROVNIK, , 13. prosinca 2005. (Hina) - Dubrovačko-neretvanska podružnica Hrvatskog društva logoraša srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora večeras je u Dubrovniku obilježavajući Dan logoraša premijerno prikazala dokumentarni film "Otvaram vrata".

Taj 50-minutni film govori o zarobljavanjima i stradanjima branitelja i civila s područja Dubrovačko-neretvanske županije u logorima u Bileći u Bosni i Hercegovini, te Morinju u Crnoj Gori, kroz koje je prošlo 424 osobe.

Prije premijere filma predstavljena je knjiga Danijela Rehaka, predsjednika središnjice Hrvatskog društva logoraša srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora, "Nek' ne dođe nitko do prijatelj drag" o ubijenim i umrlim logorašima srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora.

Kako je istaknuo autor u knjizi je obuhvaćeno 800 osoba koji su ubijeni ili su kasnije umrli, a bili su zatočeni u srpskim i crnogorskim koncentracijskim logorima.

Uz Danijela Rehaka na predstavljanju su govorili i predsjednik dubrovačko-neretvanske podružnice Hrvatskog društva logoraša Zdenko Bulić, te umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Ivan Lukić, koji je iznio svoja sjećanja iz srpskih koncentracijskih logora u Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici i Nišu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙