FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"National Board of Review" proglasio Clooneyev film "Laku noć" najboljim u 2005.

NEW YORK, 13. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Film Georgea Clooneya"Laku noć i sretno", koji govori o McCarthyjevu razdoblju "lova navještice" u SAD-u, u ponedjeljak je proglašen od strane američkefilmske udruge "National Board of Review" najboljim filmom u 2005.godini.
NEW YORK, 13. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Film Georgea Clooneya "Laku noć i sretno", koji govori o McCarthyjevu razdoblju "lova na vještice" u SAD-u, u ponedjeljak je proglašen od strane američke filmske udruge "National Board of Review" najboljim filmom u 2005. godini.

"Laku noć i sretno" koji je režirao George Clooney snimljen je u crno-bijeloj tehnici, a govori o razdoblju pedesetih godina prošlog stoljeća i stvarnom sukobu televizijskog novinara Edward R. Murrowa i senatora Josepha McCarthyja.

Philip Seymour Hoffman proglašen je najboljim glumcem za glavnu ulogu u filmu "Capote", a zvijezda "Očajnih domaćica" Felicity Huffman proglašena je najboljom glumicom za ulogu u niskobudžetnom filmu "Transamerica".

Za najboljeg redatelja proglašen je Ang Lee za režiju filma "Brokeback Mountain", ljubavnu priču cowboya homoseksualaca, koji je u subotu već osvojio nagradu za najbolji film Udruge filmskih kritičara Los Angelesa.

"Paradise now", film o palestinskim bombašima samoubojicama, proglašen je najboljim filmom na stranom jeziku, a nagrada za najbolji dokumentarni pripala je filmu "March of the Penguins".

Nagrada "National Board of Review" smatra se važnim indikatorom nominacije za Oscara koji će se dodijeliti 5. ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙