FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crtići "Profesor Baltazar" i "Glupača" glavni aduti Zagreb filma

ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Profesor Baltazar i Glupača,animirani filmovi čije će se dugoočekivane nove epizode premijernovečeras prikazati u Kinoteci, za Zagreb film (ZF) glavni su adutiizlaska na inozemno tržište.
ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Profesor Baltazar i Glupača, animirani filmovi čije će se dugoočekivane nove epizode premijerno večeras prikazati u Kinoteci, za Zagreb film (ZF) glavni su aduti izlaska na inozemno tržište.

Vinko Brešan, direktor ZF-a, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da Baltazar ima tržište jer je, primjerice, u Skandinaviji popularan jednako kao Tom i Jerry ili Ptica Trkačica.

Kao "krunski projekt" za iduću godinu, Brešan je najavio dugometražni film o profesoru Baltazaru koji će s planiranim serijalom od 30-ak epizoda ponuditi inozemstvu.

Za dugometražni film iduće godine radit će se na scenariju, knjizi snimanja i promociji u međunarodnim fondovima, a tražit će se i producenti za serijal koji najavljuju četiri nove epizode u režiji Marijana Lončara.

Brešan je podsjetio da su nove četiri epizode i pilot epizoda "Glupača" dovršene tek nakon više od 2,5 godine, u razdoblju u kojem je ZF promijenio tri uprave.

Pilot epizoda "Glupače", crtića koji, kako kaže autorica Mare Milin, zbog psovki i tema "nije za djecu", već je ponuđena MTV Adriji.

Večerašnja projekcija svojevrsni je oproštaj Zagreb filma od dvorane "Kinoteke" koja je prije pet mjeseci vraćena u posjed Župe sv. Blaža. Primopredaja obavit će se u naredna dva tjedna.

Ne znam hoće li se u "Kinoteci" nastaviti s filmskim programom jer to više ne ovisi o Zagreb filmu, dodao je.

Podsjetio je da su, s obzirom na velike troškove za "hladni pogon" svi zaposleni koji su bili višak u Zagreb filmu nakon sanacije raspoređeni na druga radna mjesta, a i radnici "Kinoteke" dobit će drugi posao u gradskim kulturnim institucijama.

Brešan budućnost ZF-a vidi u suradnji sa samostalnim malim producentima, a pokrenuta je i suradnja sa Studijem animacije.

Svoju prvu godinu nova uprava ZF-a zaključit će, među ostalim, s filmovima "Unplugged" Stjepana Mihaljevića, "Duplex" Gorana Trbuljaka, "Stvoritelj" Jadranke Bargh, "Čežnja" Tomislava Gregla, dokumentarnim "Brestovac" Bogdana Žižića.

Umjetnički direktor ZF-a Lukas Nola smatra da u budućim projektima te kuće treba nastaviti sa starom tradicijom - dati prostor iskusnijim i mlađim autorima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙