FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na reviji dokumentarnog filma "Gordan Lederer" - 15 filmova

SISAK, 23. studenog 2005. (Hina) - U Hrvatskoj Kostajnici održat će seod 25. do 27. studenoga 2. Revija dokumentarnog filma "GordanLederer", na kojoj će se prikazati 15 dokumentarnih filmova od kojihje najveći dio tematski vezan uz Domovinski rat, priopćili su danaspredstavnici Pučkog otvorenog učilišta i Grada Hrvatske Kostajnice teSisačko-moslavačke županije.
SISAK, 23. studenog 2005. (Hina) - U Hrvatskoj Kostajnici održat će se od 25. do 27. studenoga 2. Revija dokumentarnog filma "Gordan Lederer", na kojoj će se prikazati 15 dokumentarnih filmova od kojih je najveći dio tematski vezan uz Domovinski rat, priopćili su danas predstavnici Pučkog otvorenog učilišta i Grada Hrvatske Kostajnice te Sisačko-moslavačke županije.

Ravnatelj kostajničkog Pučkog učilišta Daniel Pavlić na konferenciji za novinstvo, održanoj u vijećnici Sisačko-moslavačke županije, u ime organizatora smotre dokumentarnog filma istaknuo je da je Revija dokumentarnog filma povijesno-arheološke tematike pokrenuta u Hrvatskoj Kostajnici prošle godine u čast snimatelju HTV-a Gordanu Ledereru. Podsjetio je da je Gordan Lederer na kostajničkom području snimio najbolje ratne snimke u Domovinskom ratu, posebno snimke pod nazivom "Banijska praskozorja", te da su ga pripadnici srpske agresorske paravojske ubili 1991. na brdu Čukuru kod Kostajnice.

Na ovogodišnjoj Reviji, kako je naveo Pavlić, nastupit će veći broj autora nego prošle godine, a naglasak je na dokumentarnim filmovima o Domovinskom ratu, te će gledatelji moći vidjeti neke do sada neprikazane filmove.

Drugu Reviju dokumentarnog filma u kostajničkom Pučkom učilištu u petak, 25. studenoga, u 19 sati otvorit će Petra Lederer, kći Gordana Lederera.

Vladina povjerenica za Grad Hrvatsku Kostajnicu Stella Prskalo naglasila je kako joj je izuzetno drago što se u tom gradu održava tako značajna kulturna manifestacija.

Snimatelj, scenarist, redatelj i producent Pavle Vranjican, koji je suorganizator Revije, izrazio je želju da kostajnička Revija dokumentarnog filma preraste u festival, te da on postane i međunarodni. Pri izboru filmova na kostajničkoj Reviji, prema Vranjicanijevim riječima, organizatore je vodila ideja artikuliranja pristupa dokumentarnom filmu koji je osmislio i provodio Gordan Lederer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙