FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Filmski festival u Dubaiju želi povezati Istok i Zapad

DUBAI, 28. studenog 2005. (Hina/AFP) - Drugi međunarodni filmskifestival u Dubaiju održat će se od 11. do 17. prosinca s ambicijom dapoveže Istok i Zapad uz pomoć filmova predviđenih u programu iprisustva plejade zvijezda, među kojima su Morgan Freeman i CostaGavras.
DUBAI, 28. studenog 2005. (Hina/AFP) - Drugi međunarodni filmski festival u Dubaiju održat će se od 11. do 17. prosinca s ambicijom da poveže Istok i Zapad uz pomoć filmova predviđenih u programu i prisustva plejade zvijezda, među kojima su Morgan Freeman i Costa Gavras.

Ukupno 98 filmova iz 46 zemalja prikazat će se na festivalu koji nudi pregled suvremenog arapskog filma, kazao je direktor manifestacije Neil Stephenson.

Festival bi trebao odati počast Freemanu i legendarnom indijskom producentu Yashu Chopri, ali i zvijezdi egipatskog filma Adelu Imamu čija će se dva filma naći na programu, uključujući "Veleposlanstvo je u zgradi" koji govori o osjetljivom pitanju egipatsko-izraelskih odnosa.

Britanski glazbenik Bob Geldof prisustvovat će gala večeri u korist Fonda Nelsona Mandele za pomoć Africi, kazao je Stephenson na konferenciji za tisak.

Festivalski program predviđa 13 tema, među kojima Arapske noći, Arapski kratkometražni filmovi, Film indijskog potkontinenta, Počast Africi.

Organizatori festivala žele potaknuti filmsku proizvodnju u arapskom svijetu, s više desetaka dugometražnih i kratkometražnih filmova na programu, djelomično financiranih iz Europe.

Festival namjerava izgraditi "kulturne mostove" između Istoka i Zapada jer je "isticanje nepovjerenja između islamskog i zapadnog svijeta proizvelo nužnu potrebu za dijalogom", piše u vodiču festivala.

Najnoviji film Alberta Brooksa "Looking for comedy in the Muslim world" premijerno će se prikazati na festivalu u Dubaiju.

Otvaranje će obilježiti projekcija kontroverznog filma Palestinca Hanyja Abu-Assada "Paradise Now", o samoubilačkim napadima, nagrađen na međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu 2005. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙