FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iračka al-Qaida odbila Talabanijev poziv na dijalog

DUBAI, 20. studenog 2005. (Hina/AFP) - Irački ogranak terorističkemreže al-Qaide odbacio je u nedjelju poziv iračkog predsjednikaDžalala Talabanija na dijalog.
DUBAI, 20. studenog 2005. (Hina/AFP) - Irački ogranak terorističke mreže al-Qaide odbacio je u nedjelju poziv iračkog predsjednika Džalala Talabanija na dijalog.

"Među nama će biti samo dijaloga mačeva i krvi, kojom će platiti cijenu za svoje poteze", piše u priopćenju objavljenom na internetu u ime terorističke skupine koju vodi Jordanac Abou Moussab al-Zarqawi.

"Oni koji žele razgovarati s nama, trebaju nam položiti teške račune jer su islamu proglasili rat", nastavlja se u priopćenju.

Na sastanku iračkih frakcija u Kairu, na kojem se priprema predstojeća velika konferencija o iračkom pomirenju, predsjednik Talabani je izjavio da je spreman razgovarati s pobunjenicima. "Ja sam predsjednik Iraka i kao takav odgovoran svim Iračanima. Oni koji se nazivaju iračkim otporom bit će dobrodošli ako žele sa mnom stupiti u kontakt", rekao je Talabani.

Zarqawi u svom priopćenju kaže da su se sudionici skupa u Kairu "svrstali uz Židove i križare, a svrha te konferencije je potaknuti muslimane sunite da prihvate njihovu prljavu političku igru i zaobiđu plan džihada".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙