FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Clinton: Sjedinjene Države napravile "veliku grešku" u invaziji na Irak

DUBAI, 16. studenog 2005. (Hina/AP) - Bivši američki predsjednik BillClinton je u srijedu arapskim studentima u Dubaiju rekao da suSjedinjene Države napravile "veliku grešku" u invaziji na Irak.
DUBAI, 16. studenog 2005. (Hina/AP) - Bivši američki predsjednik Bill Clinton je u srijedu arapskim studentima u Dubaiju rekao da su Sjedinjene Države napravile "veliku grešku" u invaziji na Irak.

Clinton je naveo da SAD nije dovoljno planirao što će se dogoditi nakon što se svrgne Sadam Husein. "Sadam je otišao. To je dobra stvar, ali se ne slažem s onim što je napravljeno", rekao je Clinton studentima okupljenima na forumu na američkom sveučilištu u Dubaiju.

"Američka je vlada napravila nekoliko grešaka... od kojih je jedna bila u procjeni koliko će lako biti svrgnuti Sadama a koliko teško ujediniti zemlju".

Clinton je svoje ocjene iznio na pitanja o američkoj invaziji na Irak 2003. a njegovi su odgovori izazvali glasno odobravanje i ovacije na kraju jednosatnog skupa.

Clinton je rekao i da je SAD učinio nekoliko dobrih stvari u Iraku: micanja Sadama, ratifikaciju novog ustava i održavanje parlamentarnih izbora.

"Greška koju su napravili je da su zbacivši Sadama odlučili ukloniti cijelu strukturu vlasti u Iraku... Nikada nismo poslali dovoljno postrojbi i nismo imali dovoljno postrojbi da nadziremo ili zatvorimo granice", a kroz te su granice ušli teroristi, rekao je Clinton.

Clinton je rekao da bi bilo bolje da SAD nije dirao "osnovnu vojnu, društvenu i politčku strukturu" Iraka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙