FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ujedinjena Rusija pobijedila na lokalnim izborima u Moskvi

MOSKVA, 5. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Provladina strankaUjedinjena Rusija uvjerljivo je pobijedila na izborima za moskovskugradsku skupštinu, koje analitičari smatraju pokazateljem ishodaparlamentarnih izbora u Rusiji, pokazali su rezultati objavljeni uponedjeljak.
MOSKVA, 5. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Provladina stranka Ujedinjena Rusija uvjerljivo je pobijedila na izborima za moskovsku gradsku skupštinu, koje analitičari smatraju pokazateljem ishoda parlamentarnih izbora u Rusiji, pokazali su rezultati objavljeni u ponedjeljak.

Ujedinjena Rusija na nedjeljnim je izborima osvojila 47,2 posto glasova, što joj omogućuje većinu u gradskoj skupštini, objavila je ruska agencija RIA, pozivajući se na izjave dužnosnika izbornih tijela.

Komunistička stranka osvojila je 16,7 posto glasova, a liberalna stranka Jabloko 11 posto. Nijedna druga stranka nije prošla izborni prag od 10 posto, nužan za osiguravanje mjesta u skupštini.

Analitičari smatraju da je izbornom uspjehu Ujedinjene Rusije pridonijela popularnost predsjednika Vladimira Putina i povećanje životnog standarda među Rusima.

No protivnici tvrde da je ta stranka iskoristila svoje veze s lokalnom vlasti kako bi manipulirala izbornom kampanjom, što stranka opovrgava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙