FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Račan: S uhićenjem Gotovine nestale prepreke u približavanju EU-u

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - S uhićenjem generala Ante Gotovinenestale su sve prepreke u približavanju Hrvatske Europskoj uniji,rekao je u ponedjeljak u Zagrebu Ivica Račan, predsjednik Nacionalnogaodbora za pregovore s EU-om, i najavio sastanak toga odbora za petak.
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - S uhićenjem generala Ante Gotovine nestale su sve prepreke u približavanju Hrvatske Europskoj uniji, rekao je u ponedjeljak u Zagrebu Ivica Račan, predsjednik Nacionalnoga odbora za pregovore s EU-om, i najavio sastanak toga odbora za petak.

"Otpala je i zadnja prepreka u pregovorima i uspjeh pregovora sada će ovisiti isključivo o pregovaračima, o tome što mi radimo u preuzimanju stečevina Europske unije i njihovoj primjeni, a ne samo u pisanju zakona", rekao je Ivica Račan uoči božićnoga domjenka za veleposlanike što ga je organizirao u Saboru.

"Zato sam za petak sazvao sjednicu Nacionaloga odbora", dodao je.

Nacionalni odbor za praćenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji posebno je radno tijelo Hrvatskoga sabora koje nadgleda i ocjenjuje tijek pregovora, u ime Sabora daje mišljenje i smjernice o pripremljenim pregovaračkim pozicijama, razmatra informacije o pregovaračkom procesu, razmatra pitanja koja će se otvarati tijekom pregovora i ocjenjuje pregovaračko djelovanje pojedinih članova pregovaračkoga tima.

I britanski veleposlanik John Ramsden pozdravlja uhićenje Gotovine kao velik korak naprijed i kaže kako je "važno postizanje nacionalnoga konsenzusa o europskim pitanjima".

"Mislim da ste napravili velik korak naprijed i mi smo ga pozdravili. Jack Straw je čestitao u ime britanskoga predsjedatelja. Mislim da je situacija sada jasna", rekao je Ramsden i na novinarsko pitanje je li Hrvatskoj sada otvoren putu prema EU-u, odgovorio je: "Apsolutno".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙