FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Puljić primio veleposlanika RH u BiH

SARAJEVO,17. studenoga 2005.(Hina) - Vrhbosanski nadbiskup kardinalVinko Puljić prenio je u četvrtak hrvatskom veleposlaniku u Bosni iHercegovini Josipu Vrbošiću ocjenu da najnoviji prijedlozi ustavnihpromjena u BiH nisu dovoljni da zaštite interese Hrvata u toj zemlji.
SARAJEVO,17. studenoga 2005.(Hina) - Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić prenio je u četvrtak hrvatskom veleposlaniku u Bosni i Hercegovini Josipu Vrbošiću ocjenu da najnoviji prijedlozi ustavnih promjena u BiH nisu dovoljni da zaštite interese Hrvata u toj zemlji.

Kako je prenijela Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH (KTA), kardinal Puljić je tijekom susreta s veleposlanikom Vrbošićem održanim u Sarajevu još jednom istaknuo da međunarodna zajednica nije puno učinila u BiH nakon rata a da su najteže posljedice takvog stanja trpjeli upravo Hrvati.

Hrvati nisu nacionalna manjina niti dijaspora nego konstitutivni narod koji je među najstarijima na području BiH, kazao je kardinal Puljić istaknuvši kako on i ostali biskupi drže da dorada Daytonskog sporazuma neće biti od pomoći Hrvatima.

"Zato biskupi niti mogu niti žele stajati iza ovakvog sporazuma koji ne ide u prilog jednakopravnosti i poštivanju dostojanstva svakog čovjeka što je preduvjet suživota na ovim prostorima", prenosi KTA riječi vrhbosanskog nadbiskupa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙