FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jurica: RH će pozdraviti ustavne promjene u BiH koje dogovore narodi

DAYTON,18. studenoga(Hina) - Hrvatska će pozdraviti promjene Daytonskogustava Bosne i Hercegovine koje dogovore njezina tri naroda i kojeneće štetiti interesima hrvatskog naroda u toj zemlji, rekao je upetak hrvatski veleposlanik pri Sjedinjenim Državama Neven Jurica.
DAYTON,18. studenoga(Hina) - Hrvatska će pozdraviti promjene Daytonskog ustava Bosne i Hercegovine koje dogovore njezina tri naroda i koje neće štetiti interesima hrvatskog naroda u toj zemlji, rekao je u petak hrvatski veleposlanik pri Sjedinjenim Državama Neven Jurica.

Jurica je u Daytonu kao predstavnik Hrvatske, jedne od potpisnica Daytonskog sporazuma i jamaca njegove provedbe, nazočio obilježavanju 10. obljetnice Daytonskog sporazuma i sudjelovao na okruglom stolu o nadogradnji Daytonskog ustava BiH koji je u petak održan u okviru obilježavanja.

Parlamentarni čelnici BiH govorili su na skupu o mogućim izmjenama Daytonskog ustava koje bi trebale ojačati središnje institucije vlasti i omogućiti bolje funkcioniranje zemlje na putu u Europsku uniju i NATO.

"Hrvatska će pozdraviti svako rješenje koje bude dogovoreno između triju naroda i koje neće ići na štetu hrvatskog nroda u Bosni i Hercegovini", rekao je Jurica za Hinu.

Jurica je kazao da Hrvatska sa zanimanjem gleda na razgovore oko nadogradnje Daytonskog ustava BiH čiji je prvi krug održan u Bruxellesu prošloga weekenda, a nastavljaju se u Washingtonu tijekom predstojećeg weekenda i za koje se čekuje da bi mogli rezultirati potpisivanjem izjave o ustavnim promjenama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙