FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanici Hrvatske i Britanije posjetili Sombor

SUBOTICA, 14. studenoga 2005. (Hina) - U sklopu kampanje srbijanskevlade "Europa kuca na tvoja vrata" u ponedjeljak su Sombor posjetiliveleposlanici Republike Hrvatske i Velike Britanije u Srbiji i CrnojGori (SCG) Tonči Staničić i David Gowan i potpredsjednik vlade SrbijeMiroljub Labus koji su s predstavnicima mjesnih vlasti igospodarstvenika razgovarali o razvoju regije i uspostavi standardaEuropske unije te o položaju nacionalnih manjina.
SUBOTICA, 14. studenoga 2005. (Hina) - U sklopu kampanje srbijanske vlade "Europa kuca na tvoja vrata" u ponedjeljak su Sombor posjetili veleposlanici Republike Hrvatske i Velike Britanije u Srbiji i Crnoj Gori (SCG) Tonči Staničić i David Gowan i potpredsjednik vlade Srbije Miroljub Labus koji su s predstavnicima mjesnih vlasti i gospodarstvenika razgovarali o razvoju regije i uspostavi standarda Europske unije te o položaju nacionalnih manjina.

Hrvatski veleposlanik Staničić tom je prigodom izjavio da tako velike manjine kao što je hrvatska u Srbiji i srpska u Hrvatskoj moraju biti "most koji će povezivati dvije zemlje" istaknuo da treba zajednički raditi na rješavanju problema manjina na načelu reciprociteta.

Labus je izjavio da je za SCG važan što skoriji ulazak Hrvatske u EU, jer će Državnoj zajednici SCG biti korisna iskustva najbližeg susjeda.

U višemjesečnoj kampanji "Europa kuca na tvoja vrata" predstavnici Srbije s europskim partnerima u izravnim susretima informiraju građane Srbije o funkcioniranju EU i o razlozima zbog kojih je važno da Srbija ubrza put ka Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙