FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bakota predao vjerodajnice turskom predsjedniku

ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski veleposlanik u TurskojGordan Bakota predao je u srijedu u Ankari vjerodajnice turskompredsjedniku Ahmetu Necdetu Sezeru, čime je službeno preuzeo dužnostizvanrednog i opunomoćenog veleposlanika RH u Turskoj, doznaje se izpriopćenja Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija(MVPEI).
ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski veleposlanik u Turskoj Gordan Bakota predao je u srijedu u Ankari vjerodajnice turskom predsjedniku Ahmetu Necdetu Sezeru, čime je službeno preuzeo dužnost izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika RH u Turskoj, doznaje se iz priopćenja Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Tijekom predaje vjerodajnica predsjednik Sezer čestitao je Hrvatskoj na početku pristupnih pregovora s Europskom unijom, te je naglasio potrebu jačanja bilateralnih odnosa između Hrvatske i Turske, posebno u području gospodarstva, kaže se u priopćenju.

Govoreći o suradnji u jugoistočnoj Europi, predsjednik Sezer je rekao kako Hrvatska i Turska imaju posebnu ulogu te da naše dvije zemlje mogu imati pozitivan utjecaj na razvoj događaja u regiji.

Prema priopćenju, naglašeno je kako će daljnjem razvoju i jačanju političkih i gospodarskih odnosa između dvije zemlje doprinijeti i skorašnji posjet hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića Turskoj.

Nakon predaje vjerodajnica, veleposlanik Bakota položio je vijenac u mauzoleju prvog turskog predsjednika Mustafe Kemala Ataturka, te se upisao u knjigu žalosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙