FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 9,30 sati
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

SARAJEVO - Pripadnici snaga NATO-a u Bosni i Hercegovini izveli su u ponedjeljak ujutro akciju na Palama čiji je cilj razbijanje mreže potpore haaškom optuženiku Radovanu Karadžiću, priopćeno je iz sjedišta stožera NATO-a u Sarajevu. Kako se navodi, tijekom ove operacije pretresena je obiteljska kuća koju koristi Dragan Stajkić, osoba za koju se pretpostavlja da je u sustavu mreže potpore bivšem vođu bosanskih Srba. Uz razbijanje ove mreže cilj akcije bio je, pojašnjava se u priopćenju, prikupljanje podataka koji mogu dovesti do lociranja samog Karadžića.

ATENA - U središtu Atene odjeknula je eksplozija u zgradi pošte koja se nalazi u blizini ministarstva vanjskih poslova, izvijestila je policija. Eksplozija je uzrokovala štetu, ali još se ne zna je li bilo ozlijeđenih na glavnom gradskom trgu Syntagma. Svjedoci su za televiziju rekli da su vidjeli razbijena stakla i 50 metara daleko od mjesta eksplozije. Policija je rekla da su grčke novine približno pola sata prije toga bile obaviještene da će se dogoditi eksplozija, ali u blizini ministarstva ekonomije i financija. Državna televizija prikazala je snimke oštećenja obližnjih zgrada, automobila i kafića. Krivci za eksploziju još su nepoznati.

ZAGREB/BEJRUT - Eksploziju koja je u ponedjeljak ujutro potresla istočni dio Bejruta u kojemu živi uglavnom kršćansko stanovništvo, prouzročio je automobil-bomba, izvijestila je policija dodavši kako još nema informacija o tomu ima li stradalih, prenosi Reuters. Od posljedica eksplozije blizu istočne četvrti Hazmieh izbio je velik požar, prenosi dpa. Neki svjedoci su za Rweuters izjavili da su na mjestu eksplozije vidjeli poginule i ranjene, ali nikakvih preciznijih ni službenih podataka zasad nema.

SARAJEVO - Njemački političar Christian Schwarz-Schilling gotovo sigurno će postati novi Visoki prestavnik za Bosnu i Hercegovinu, a službena odluka o njegovu imenovanju na tu dužnost uslijedit će na sastanku Vijeća za provedbu mira u BiH (PIC) koje će se sastati u Parizu 14. prosinca, tvrdi u ponedjeljak sarajevski "Dnevni avaz". Očekuje se kako će zajedno sa Schwarz-Scillingom PIC imenovati i njegova zamjenika, a to bi trebao biti Nizozemac Peter Bert Bakker koji će zamijeniti sadašnjeg zamjenika Visokog predstavnika, njemačkog diplomata Martina Naya. Bakker u BiH dolazi s prethodnim iskustvom u radu za OHR ali i za UNMIK na Kosovu. Primopredaja dužnosti između novog Visokog predstavnik i Paddyja Ashdowna, koji je u BiH od svibnja 2002. godine, trebala bi uslijediti tijekom siječnja.

BAGDAD - U iračkim bolnicama, vojnim kampovima i zatvorima neki su irački državljani u ponedjeljak obavili glasovanje, što nekoliko dana prije održavanja općih izbora u zemlji 15. prosinca, prenose agencije. U centralnoj bagdadskoj bolnici Yarmuk, na birališta su izašli prvi od 1.500 pacijenata. U utorak će na izborna mjesta tijekom predstojeća dva dana moći izaći 1,5 milijuna iračkih glasača koji žive izvan Iraka u petnaest stranih zemalja, među kojima su SAD, Kanada i Australija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙