FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 12. prosinca

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 12. prosinca:
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 12. prosinca:

ZAGREB - Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj i Ministarstvo financija organiziraju predstavljanje rezultata CARDS 2002 projekta "Razvoj unutarnje financijske kontrole u javnom sektoru i unutarnje revizije". Cilj ovog 1,5 milijuna eura vrijednog projekta bio je pomoći Ministarstvu financija da razvije sustav politika, ustroj, procedure i metode vezane za unutarnju financijsku kontrolu u javnom sektoru i javnu reviziju. Projekt je financirala Europska unija, a proveo ga je međunarodni konzorcij na čelu s francuskom tvrtkom SOFRECO u suradnji s Helm-Corporation Ltd iz Ujedinjenog Kraljevstva. (12,00 sati, Hrvatska obrtnička komora, Ilica 49)

ZAGREB - Adriatic Institute for Public Policy organizira brifing sa slovačkim zamjenikom premijera i ministrom financija Ivanom Miklošom, koji će tom prilikom govoriti o ekonomskim reformama provedenim u Slovačkoj. (13,30 sati, Coca Cola, Milana Sachsa 1)

ZAGERB - U organizaciji Ine biti će predstavljena knjiga "A Century od Oil - The Nexus of Oil, Money and Power that has Changed the World" autora Igora Dekanića, Steve Kolundžića i Darie Karasalihović. Uz autore, o knjizi će govoriti i akademici Mirko Zelić te Božo Udovičić. (12,00 sati, INA, Av. V. Holjevca)

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj su u studenom u prosjeku ostale na istoj razini kao i u listopadu, dok su u odnosu na studeni prošle godine bile više za 2,3 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U prvih jedanaest mjeseci ove godine su pak cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima bile za tri posto više nego u istom razdoblju prošle godine. U studenom ove godine u odnosu na prethodni mjesec cijene energije pale su za 0,1 posto kao i cijene intermedijarnih proizvoda, a cijene trajnih proizvoda za široku potrošnju smanjene su za 1,6 posto. Istodobno, cijene kapitalnih proizvoda porasle su za 0,6 posto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,1 posto.

ZAGREB - Hrvatske nautičke luke u deset su mjeseci ove godine zabilježile 1 posto manje dolazaka nautičara i 1 posto više njihovih noćenja nego u istom lanjskom razdoblju, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Ukupno je u tim lukama u deset mjeseci boravilo 769,8 tisuća turista, koji su ostvarili 1,13 milijuna noćenja. Strani su nautičari pritom ostvarili po 94 posto ukupnih dolazaka i ukupnih noćenja, ali ih je u odnosu na lanjskih deset mjeseci u te luke došlo 3 posto manje ili 721,5 tisuća, dok su s 1,06 milijuna noćenja zadržali prošlogodišnju razinu. Domaći su turisti pak u nautičkim lukama s 48,3 tisuće dolazaka i 63,1 tisućom noćenja zabilježili poraste od 21 odnosno 31 posto.

ZAGREB - Ukupan otkup i prodaja proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Hrvatskoj je u listopadu ove godine iznosila 693,97 milijuna kuna, što je za 8,4 posto manje nego u istom prošlogodišnjem mjesecu. Od toga je prodaja iz vlastite proizvodnje pravnih osoba iznosila 372,79 milijuna kuna i viša je za jedan posto nego u listopadu lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Istodobno je otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iznosio 321,18 milijuna kuna, što predstavlja pad od 17,4 posto u odnosu na listopad prošle godine. U strukturi ukupnog otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u rujnu najveći udio, od 14,9 posto, čini grubo obrađeno drvo. Slijedi grožđe sa udjelom od 13,2 posto, sirovo kravlje mlijeko 12,8 posto te uljano sjemenje i plodovi s udjelom od 10 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙