FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 9. prosinca

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 9. prosinca.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 9. prosinca.

PODGORICA - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić i predstavnici desetak hrvatskih tvrtki sudjelovat će na Gospodarskom forumu u Podgorici na kojem će biti predstavljeno poslovno okruženje u Crnoj Gori te mogućnosti poslovanja hrvatskih gospodarstvenika na tom tržištu. Ministar Vukelić će tijekom službenog posjeta Crnoj Gori održati niz bilateralnih razgovora o unapređenju gospodarske suradnje Hrvatske i Crne Gore, a potpisat će i Sporazum o međusobnoj pomoći u carinskim pitanjima između dvije zemlje (11,45 sati). Nakon potpisivanja bit će održana i konferencija za novinare (12,00 sati, Vila Gorica).

RIJEKA - U povodu potpisivanja ugovora vezanih za realizaciju projekta kanalizacijskog sustava Rijeka-Grobnik, na konferenciji za novinare o tome će govoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, župan primorsko-goranski Zlatko Komadina, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i načelnici općina Čavle, Jelenje i Klana. Riječ je o podprojektu vrijednom 5 milijuna eura, dijelu većeg Projekta zaštite od onečišćenja voda na priobalnom području koji financijski podupire Svjetska banka. Ukupno procijenjeni troškovi realizacije Projekta iznose oko 280 milijuna eura, a vrijednost prve etape je oko 80 milijuna eura (11,30 sati, Gradsko Poglavarstvo, Korzo 16)

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskog informatičkog zbora na svečanosti u povodu 30. godišnjice rada govorit će o djelovanju u proteklom razdoblju te najaviti planove za iduću godinu. Hrvatski informatički zbor neovisna je strukovna asocijacija institucija uključenih u razvitak, promidžbu i unapređenje primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija u Hrvatskoj (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

PETRINJA - Na konferenciji za novinare mesne industrije Gavrilović u povodu desete godišnjice povratka u Petrinju bit će riječi o poslovanju u ovoj godini te planovima za naredno razdoblje (11,00 sati, Gavrilovićev trg 1).

ZAGREB - Predstavnici Wuestenrot stambene štedionice na susretu s novinarima izvijestit će o prvim rezultatima svojih kredita za međufinanciranje (12,00 sati, Heinzelova 33 A).

ZAGREB - Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković dodijelit će nagrade za najbolje radove na području financija za 2005. godinu. Prvu nagradu u kategoriji redovitih radova dobit će Marijana Bađun za rad "Kvaliteta javnog upravljanja i ekonomski rast Hrvatske", dok će prva nagrada u kategoriji studentskih radova biti dodijeljena Marku Primorcu i Zvonimiru Trskotu za rad "Mjerenje efikasnosti i produktivnosti hrvatskih banaka Malmquistovim indeksom promjene ukupne faktorske produktivnosti" (13,00 sati, Hotel Palace, Trg J.J. Strossmayera 10).

ZAGREB - Hrvatsku je od siječnja do listopada ove godine posjetilo 9,7 milijuna turista ili 6 posto više nego u istim mjesecima prošle godine, dok je s 50,73 milijuna turističkih noćenja zabilježen porast od 8 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Stranih je turista u deset mjeseci ove godine došlo 7 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, njih 8,33 milijuna, a porast od 8 posto stranci bilježe s 45,63 milijuna noćenja. Domaći su turisti s 1,37 milijuna dolazaka i 5,09 milijuna noćenja ostvarili poraste od 2 odnosno 3 posto.

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Zagrebu u listopadu je u odnosu na rujan smanjena za 7,5 posto, a u odnosu na listopad 2004. veća je za 3,5 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje. U prvih deset mjeseci ove godine, industrijska proizvodnja u Zagrebu bila je pak za 3,8 posto veća u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Proizvodnja u prerađivačkoj industriji, koja čini 80,66 posto zagrebačke industrijske aktivnosti, pala je u listopadu u odnosu na rujan za 10,8 posto, dok je u odnosu na listopad 2004. u porastu za 3,3 posto.

ZAGREB - Ukupna vrijednost industrijske proizvodnje koju su u 2004. godini prodala poduzeća koja su se bavila industrijskom proizvodnjom u Hrvatskoj iznosila je 101,03 milijarde kuna, što je porast od 8,2 posto u odnosu na godinu ranije, objavio je Državni zavod za statistiku. Prema područjima Nacionalne klasifikacije djelatnosti, vrijednost prodane industrijske proizvodnje najveća je u prerađivačkoj industriji i iznosi 86,7 milijardi kuna. U opskrbi električnom energijom, plinom i vodom ta vrijednost je bila 10,4 milijarde kuna, a u rudarstvu i vađenju 3,8 milijardi kuna.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙