FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 7. prosinca

ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 7. prosinca:
ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 7. prosinca:

ZAGREB - U organizaciji tvrtke Infoarena, poslovnog tjednika Lider i tvrtke Stratego održat će se konferencija o poslovnom ugledu "Corporate Reputation", u sklopu koje će biti dodijeljena nagrada "Poslovni ugled 2005" (11,30 sati), koja se dodjeljuje jednom godišnje na temelju ocjena 200 stručnjaka. Konferencija će obrađivati teme poput stvaranja i upravljanja poslovnim ugledom, utjecaja korporativnih komunikacija na poslovni ugled, financijskih aspekata poslovnog ugleda i sl., a okupit će brojne inozemne i domaće stručnjake i gospodarstvenike. (9,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1)

PULA - Uprave pulskog brodogradilišta "Uljanik" održat će konferenciju za novinare u povodu obilježavanja 149. obljetnice Uljanika, na kojoj će se govoriti o poslovnoj politici i situaciji Grupe Uljanik kao i budućim potezima Uprave (11.00 sati, brodogradilište "Uljanik")

ZAGREB - Hrvatske željeznice (HŽ) predstavit će na konferenciji za novinare novi vozni red, koji stupa na snagu 11. prosinca, a bit će riječi i o poslovanju HŽ-a u ovoj godini, kao i očekivanjima za iduću godinu. (11,00 sati, HŽ, Trg kralja Tomislava 12)

ZAGREB - Nakon snažnog rasta deviznih i kunskih depozita u bankama u Hrvatskoj tijekom ljetnih mjeseci, u listopadu je uslijedilo znatno manje povećanje kunskih i blagi nominalni pad deviznih depozita, kod kojih treba imati u vidu i utjecaj tečaja. Po podacima Hrvatske narodne banke, ukupni su devizni depoziti kod banaka krajem listopada iznosili 86,3 milijarde kuna, što je za 503 milijuna kuna manje nego u mjesecu prije, dok su ukupni kunski depoziti u tom mjesecu porasli za 603 milijuna kuna, premašivši iznos od 28 milijardi kuna. Ukupni su devizni depoziti na godišnjoj razini, u odnosu na listopad 2004., na kraju ovogodišnjeg listopada bili veći za 6,3 milijardi kuna ili za oko 7,9 posto nominalno. Kunski su pak štedni i oročeni depoziti na godišnjoj razini, u odnosu na listopad 2004., zabilježili rast za 4,4 milijarde kuna, što predstavlja godišnju stopu rasta od 18,5 posto.

ZAGREB - Zagrebačko gospodarstvo izvezlo je na inozemna tržišta u prvih devet mjeseci ove godine roba u vrijednosti od 13,6 milijardi kuna, što je 19,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je uvoz porastao za 13,1 posto i iznosio 45,54 milijardi kuna, pokazuju prethodni podaci Odjela za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje. Stope rasta još su izraženije iskažu li se podatci u američkim dolarima - zagrebački je izvoz dosegnuo 2,3 milijardi dolara, što je porast za 24 posto, dok je uvoz porastao za 17,6 posto i iznosio 7,7 milijardi dolara. Vanjskotrgovinski deficit Zagreba za prvih devet mjeseci iznosio je 31,9 milijardi kuna, što je 10,7 posto više od deficita u prvih devet lanjskih mjeseci, dok je izraženo u dolarima deficit iznosio 5,4 milijardi dolara, ili 15,1 posto više.

ZAGREB - U Zagrebu su u listopadu cijene na malo bile više za 0,6 posto nego u rujnu te za 2,8 posto veće nego u listopadu prošle godine, dok su troškovi života prema rujnu povećani za 0,9 posto, a prema prošlogodišnjem listopadu za 4,2 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje. Po tim su podacima, tijekom prvih deset mjeseci ove godine cijene na malo u Zagrebu bile više za 1,3 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok su troškovi života istodobno porasli za 2,4 posto. U odnosu na rujan, u listopadu ove godine su cijene roba povećane za 0,6 posto, kao i cijene usluga. Najveće povećanje cijena, od 2,4 posto, bilježe cijene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙