FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

De Vidovich: Izložba nije "skinuta" prije planiranoga 4. prosinca

SPLIT,9. prosinca 2005.(Hina) - Renzo de'Vidovich, organizator"Putujuće izložbe suvremenih dalmatinsko talijanskih umjetnika" usplitskom Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika priopćenjem jeopovrgnuo tvrdnje objavljene u nekim medijima kako je izložba zatvorena prije planiranoga 4. prosinca.
SPLIT,9. prosinca 2005.(Hina) - Renzo de'Vidovich, organizator "Putujuće izložbe suvremenih dalmatinsko talijanskih umjetnika" u splitskom Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika priopćenjem je opovrgnuo tvrdnje objavljene u nekim medijima kako je izložba zatvorena prije planiranoga 4. prosinca.

De'Vidovich u priopćenju ističe da je od samog početka izložbe njezino zatvaranje bilo predviđeno za 4. prosinca, kako je bilo naznačeno i u pozivnicama i na plakatima, novinskim oglasima te u ugovoru o najmu prostora. Opovrgnuo je i postojanje određenih pritisaka zbog kojih bi došlo do prijevremenog zatvaranja izložbe.

Tomislav Šeparović, ravnatelj Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika potvrdio je kako izložba nije zatvorena ranije, ali i da su zbog negativnih konotacija koje je izazvala u javnosti, talijanskom konzulatu u Splitu, kao suorganiztaoru izložbe, uputili prosvjedno pismo na koje još nisu dobili odgovor.

U katalogu izložbe, među ostalim se navodi i slijedeće: "Dalmatinska nacija nastala je na ilirsko - rimskoj civilizaciji ulja i vina za razliku od Germanima sklone slavensko- hrvatske nacije nadahnute pivom i lojem". Izložba je u Split stigla nakon Rima, Trsta i Zadra, a nakon Splita odlazi i Milano i Pariz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙