FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor: Međusobne optužbe HDZ-a i SDP-a za trgovinu mandatima

ZAGREB,10. studenoga 2005.(Hina) - Poslijepodnevna saborska rasprava oSDP-ovoj interpelaciji o trgovanju vijećničkim mandatima nakonproteklih lokalnih izbora svela se uglavnom na međusobne optužbezastupnika HDZ-a i SDP-a o tome tko je kupio više lokalnih vijećnika.
ZAGREB,10. studenoga 2005.(Hina) - Poslijepodnevna saborska rasprava o SDP-ovoj interpelaciji o trgovanju vijećničkim mandatima nakon proteklih lokalnih izbora svela se uglavnom na međusobne optužbe zastupnika HDZ-a i SDP-a o tome tko je kupio više lokalnih vijećnika.

SDP-ovi zastupnici i dalje su tvrdili kako Vlada nije pravodobno reagirala na slučajeve trgovine vijećničkim mandatima.

Nenad Stazić (SDP) ocijenio je da je hrvatska politika nakon lokalnih izbora pala na najniže grane, a kupovanje vijećnika nazvao je "političkom prostitucijom".

Zastupnici SDP-a nadalje su tvrdili kako je "kupac" vijećničkih mandata u većini slučajeva bio HDZ, a "prodavatelj" HSU, što je pak izazvalo oštru reakciju i opovrgavanje HDZ-ovih zastupnika.

Tako je zastupnik HDZ-a Nikola Sopčić rekao kako je "poznato da Partija (SDP) koristi odredbu o zastupljenosti nacionalnih manjina, te da tanku većinu u vijećima osigurava tako što vijećnici SDP-a srpske nacionalnosti daju ostavke, potom ih zamijene vijećnici hrvatske nacionalnosti pa manjina nije dovoljno zastupljena i treba ju popuniti novim, SDP-ovim vijećnicima srpske nacionalnosti".

Zastupnik talijanske nacionalne manjine, Furio Radin, rekao je kako su dvije najveće stranke "lansirale probni balon velike koalicije", nakon koje bi se, kaže Radin, "uspostavio nasljednik Socijalističkog saveza i sustav u kojem bi izbori bili suvišni".

Također je ustvrdio kako su obje stranke, i SDP i HDZ, "u jednom trenutku bile sklone ukinuti one koji im najviše smetaju - neovisne i zastupnike nacionalnih manjina".

"Očekujemo još i interpelaciju koja će govoriti o propustima onih koji ju podnose", kazao je Furio Radin.

Zasjedanje Hrvatskog sabora nastavit će se sutra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙