FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi opovrgava pisanje američkog tiska o tajnoj operaciji CIA

RIM, 7. prosinca 2005. (Hina) - Talijanski premijer Silvio Berlusconiopovrgnuo je u srijedu pisanje američkog tiska prema kojem jetalijanska vlada znala za operaciju američke tajne službe CIA uItaliji, u kojoj je otet imam Abu Omar, osumnjičen za terorizam, izrakoplovom prebačen u Egipat.
RIM, 7. prosinca 2005. (Hina) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi opovrgnuo je u srijedu pisanje američkog tiska prema kojem je talijanska vlada znala za operaciju američke tajne službe CIA u Italiji, u kojoj je otet imam Abu Omar, osumnjičen za terorizam, i zrakoplovom prebačen u Egipat.

"Pitam se zašto službena opovrgavanja nisu prihvaćena, već ih se sakriva iz gomile laži. Što moram učiniti da bismo dali do znanja da oko otmice Abu Omara nismo bili ni na koji način upleteni?", kazao je talijanski premijer.

Berlusconi, koji je i ranije opovrgnuo talijansko uključivanje u taj "posao" američke tajne službe, ponovio je još jednom, vrlo izričito, da "talijanska vlada, on osobno, nijedan ministar niti bilo koja jedna talijanska institucija, nismo bili nikada obavješteni o otmici Abu Omara".

Talijanski listovi u srijedu prenijeli su pisanje Washington Posta prema kojem je "Silvio Berlusconi odobrio talijanskoj tajnoj službi (SISMI) da CIA provede otmicu Abu Omara". Berlusconi je takvu verziju događaja uvijek negirao.

U Milanu je 17. veljače 2003. najmanje 22 agenta CIA otelo imama Abu Omara, osumnjičenog za terorizam, te automobilima prebacilo do zračne luke u Avianu, odakle je američkim zrakoplovom prebačen u američku bazu u Njemačku, pa zatim u Egipat gdje je, navodno, u zatvoru bio mučen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙