FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba "Suvremena dubrovačka umjetnost" u Rijeci

RIJEKA,10. studenoga 2005.(Hina) - U Muzeju moderne i suvremeneumjetnosti (MMSU) u Rijeci večeras je otvorena izložba "Suvremenadubrovačka umjetnost" na kojoj se predstavlja 15 dubrovačkihsuvremenih likovnih umjetnika.
RIJEKA,10. studenoga 2005.(Hina) - U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) u Rijeci večeras je otvorena izložba "Suvremena dubrovačka umjetnost" na kojoj se predstavlja 15 dubrovačkih suvremenih likovnih umjetnika.

Riječ je o razmjeni izložbi riječkog MMSU-a i dubrovačke Umjetničke galerije. Prije ove izložbe, naime, u Dubrovniku je postavljena izložba "Nova riječka scena" na kojoj su izložena djela riječkih autora u organizaciji MMSU-a.

Autor koncepcije, izbora i postava izložbe je ravnatelj dubrovačke Umjetničke galerije Antun Maračić. On je ustvrdio da se u Dubrovniku mnogi bave umjetnošću, ali da je rad većine odviše opterećen kulturnom i umjetničkom vrijednošću grada te da ne uspijevaju postići odmak u svom iskazu.

Motiv odabira radove za ovu izložbu bila je kritičnost autora koju iskazuju u svom djelu, bilo prema tradiciji, umjetnosti samoj ili životu, rekao je.

Na izložbi su predstavljeni Ervin Babić, Joško Baće, Mara Bratoš, Paško Burđelez, Viktor Daldon, Marko Ercegović, Tina Gverović, Ivana Jelavić, Božo Jurjević, Ana Opalić, Ivana Pegan Baće, Luko Piplica, Ivan Skvrce, Slaven Tolj i Ivona Vlašić, a njihovi su radovi u rasponu od videouradaka, fotografija i slikarstva do instalacija.

Izložba ostaje otvorena do 30. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙