FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte porasle nakon zahlađenja

LONDON, 8. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte porasle su učetvrtak nakon prognoza meteorologa da će zahlađenje na sjeveroistokuSAD-a potrajati do božićnih praznika, povećavajući potrošnju lož-uljana najvećem tržištu tog energenta u svijetu.
LONDON, 8. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte porasle su u četvrtak nakon prognoza meteorologa da će zahlađenje na sjeveroistoku SAD-a potrajati do božićnih praznika, povećavajući potrošnju lož-ulja na najvećem tržištu tog energenta u svijetu.

Barel sirove nafte poskupio je na američkom tržištu 48 centi na 59,69 dolara nakon što je dan ranije pojeftinio 73 centa na 59,21 dolar zahvaljujući rastu zaliha u SAD-u. Na londonskom je tržištu barel poskupio 52 centa na 57,50 dolara.

Meteorološke službe prognoziraju da će temperature na sjeveroistoku SAD-a ostati niže od uobičajenih za ovo doba godine sve do pred Božić.

"Ako i smatrate da su zalihe primjerene, dugotrajnije zahlađenje moglo bi vrlo brzo promijeniti takvo stanje", naglasio je Jonathan Copus.

Tjedno izvješće američke vlade pokazalo je rast zaliha sirove nafte, destilata i benzina za 2,7 milijuna barela. "Zalihe i dalje rastu, što je znak da bismo u slučaju novih zahlađenja trebali biti dovoljno dobro opskrbljeni za pokrivanje pojačane potražnje", smatra Robert Motefusco iz londonskog Sucdena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙