FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte stabilne blizu 59 dolara po barelu

LONDON, 23. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte stabiliziralesu se u srijedu blizu razine od 59 dolara po barelu nakon što jezahlađenje amortiziralo utjecaj solidnih zaliha u SAD-u.
LONDON, 23. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte stabilizirale su se u srijedu blizu razine od 59 dolara po barelu nakon što je zahlađenje amortiziralo utjecaj solidnih zaliha u SAD-u.

Barel sirove nafte pojeftinio je na američkom tržištu 10 centi na 58,74 dolara nakon snažnog poskupljenja u utorak poslijepodne za više od jednog dolara po barelu. Na londonskom je tržištu barel pojeftinio osam centi na 56,33 dolara.

"Bili smo svjedoci rasta cijena zbog vremenskih prilika i nabavke uoči Dana zahvalnosti u SAD-u", tumači Deborah White iz SG Commodities.

Američko tržište bit će zatvoreno u četvrtak i petak zbog praznika te mnogi trgovci ne žele krenuti na produljeni vikend sa slabo pokrivenim tržišnim pozicijama.

Očekuje se da će tjedno izvješće američke vlade pokazati rast zaliha destilata, uključujući lož-ulje, za 800 tisuća barela. Zalihe sirove nafte trebale bi porasti za umjerenih 600 tisuća barela a zalihe benzina za 1,1 milijuna.

Međunarodna agencija za energetiku (IEA) upozorila da su cijene još uvijek previsoke i da bi trebale bi pasti jer proizvodnja postupno premašuje potražnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙